abonneren

Stylus Photo R1800

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
A3+ fotoprinter met gepigmenteerd inkt met glansoptimalisatie. Goed voor briljante kleurrijke fotoafdrukken in grootformaat.

De R1800 is de A3-versie van de een jaar eerder geïntroduceerde R800 A4-fotoprinter. Epsons UltraChrome HiGloss pigmentinkten moeten zorgen voor heldere, briljante en lang houdbare kleuren (tot 80 jaar, afhankelijk van de wijze van bewaren).

Epson maakt gebruik van de piezo-elektrische inkjettechnologie met variabele druppelgrootte vanaf 1,5 pl. Het nadeel van gepigmenteerde inkt is dat de pigmentdeeltjes op het papier blijven liggen, terwijl pigmentvrije inkt door het papier wordt opgezogen. Het glansverschil dat hierdoor zou ontstaan wordt gecompenseerd door het gebruik van kunsthars als glansmiddel. Op de delen van de foto die geen of weinig inkt bevatten, wordt blanco glansmiddel gedrukt.

De R1800 gebruikt zeven kleuren in gescheiden inkttankjes: cyaan, magenta, geel, rood, blauw, fotozwart en matzwart plús een extra tankje glansoptimalisering. De R1800 kan cd's en dvd's bedrukken en print ook op papier van een rol.

De snelheid houdt het midden tussen de conconcurrenten van Canon en HP. Een fotoafdruk van 10 x 15 in ruim 1,5 minuut, een A4 in 3 minuten en een A3 in 5 tot 8 minuten. De afdrukkwaliteit is goed met een mooie glans, maar de foto's zijn in vergelijking met anderen wat flets.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Heldere kleuren.
  • Goed contrast.
  • Mooie glans.
  • Geen direct print.
Uitstekende fotoprinter in A3+ formaat. Zowel in aanschaf als gebruik (mits frequent gebruikt) redelijk in prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: