abonneren

Review: PIXMA-printer met Pro-invloeden, Canon pixma IP8750

Als je foto’s wilt afdrukken, dan kun je natuurlijk naar een winkel met fotoafdruk-afdeling gaan of ze opsturen naar een online dienst. Als je zoveel mogelijk zelf in de hand wilt hebben met betrekking tot de kwaliteit van je foto’s, dan kun je dat met een goede printer ook thuis doen. De Canon PIXMA iP8750 is dan een goede optie.

None

Het afdrukken is behoorlijk indrukwekkend, vooral voor fotoliefhebbers. Teksten afdrukken is niet zijn specialiteit. De iP8750 biedt een redelijke prijs voor het afdrukken per foto.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Prima afdrukkwaliteit foto’s
  • Acceptabele afdrukkosten
  • Minpunten
  • Niet bijster snel
  • Prijs van printer zelf aan hoge kant

Onder fotoprinters maakt Canon onderscheid tussen PIXMA-printers, die zijn bedoeld voor consumenten en Pro-printers, die met name gericht zijn op de wat serieuzere fotografen. De PIXMA iP8750 is dus gericht op consumenten, al lijkt hij uiterlijk behoorlijk veel op de printers uit de Pro-lijn. Het grootste verschil met die apparaten is dat de iP8750 minder inktcartridges heeft. Hoe meer cartridges en kleuren/tinten je hebt, hoe meer detail je aan kunt brengen in afdrukken en dan met name in kleurovergangen. De afdrukresolutie is hetzelfde.

iP8750

De iP8750 heeft zes inktcartridges, bij de Pro-lijn zijn dit er 8 tot 12. De iP8750 is wel de enige single-function printer (dus zonder scanner) die over zes, de andere is de MG8250 maar dat is een all-in-one die inmiddels tegen het eind van zijn bestaan loopt. Het is met de iP8750 mogelijk om afdrukken te maken op groot formaat, tot A3+.

Lees ook: Knutselaar bouwt 3D-geprinte GameBoy van Raspberry Pi en SNES-controller

Afdrukkwaliteit en -snelheid

Tijdens het uitgebreid testen van de iP8750 komen we tot de ontdekking dat de afdrukken inderdaad behoorlijk indrukwekkend zijn. Als fotoliefhebber kun je hier zeker mee uit de voeten. Tekst afdrukken is niet de specialiteit van deze printer, maar daarvoor is hij eigenlijk ook niet echt geschikt. Er zit wel een op pigment gebaseerde zwarte cartridge in, maar de tekst is toch niet echt diepzwart. Scherp is het echter wel, tot behoorlijk kleine puntgrootte; tekst is nog prima leesbaar bij een puntgrootte van 3. Dat is voor een inkjet-printer echt goed. Je moet echter geen wonderen verwachten van de snelheid: hij moet zeer regelmatig even ‘nadenken’ tussen pagina’s in. Als je hem uitsluitend gebruik om foto’s mee af te drukken, dan maakt dat niet zoveel uit, tenzij je een hele serie foto’s op afzonderlijke pagina’s afdrukt.

Afdrukkosten

Een belangrijke vraag die je bij het aanschaffen van een printer moet stellen, is wat het kost om een afdruk te maken. Volgens de opgave van Canon zelf hebben de kleuren cyaan, magenta en geel een zogeheten page yield van rond de 300 foto’s. Voor zwart/wit-foto’s is dat zo’n 1100 foto’s en grijs bijna 800. Gebaseerd op de prijzen van de cartridges komen we dan uit op ongeveer 15 cent per foto, maar dat is exclusief het fotopapier. Dat zijn geen enorm hoge kosten, zeker als je dat vergelijkt met de prijzen van foto-afdrukservices.

Voor meer informatie: www.canon.nl

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: canon pixma ip8750 printer review, canon fotoprinter , goedkoop printen per pagina , canon pixma ip8750 review, canon pixma , canon pixma ip8750 test, canon injektprinter, canon pixma ip8750, canon pixma ip8750 printer , printer canon , canon printer , canon ip8750, canon pixma ip8750 prijs