abonneren

Pixma Pro 9000

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Een A3+ formaat fotoprinter bedoeld voor de (semi) professionele gebruiker. De grote en degelijk gebouwde printer is de opvolger van de i9950.

De Pixma Pro 9000 is geschikt voor allround gebruik en voor het maken van hoge kwaliteit kleuren en zwart wit prints.

De printer maakt gebruik van een acht kleuren Chromalife inktssyteem dat naast de standaard kleuren bestaat uit rood, groen, foto cyaan en foto magenta.

De printer gebruikt Canons Fine printtechnologie met minuscule 2 pl druppels. De printer is zo in staat zeer mooie glanzende en randloze fotoafdrukken te produceren met een groot kleurbereik en doet dit ook in een goed tempo.

De Pro 9000 heeft een usb-aansluiting voor direct printen van een pictbridge camera. Ook dat gaat op een 10 x 15 afdrukje met 73 seconden redelijk vlot.

Met de printer wordt een software pakket geleverd met onder andere Easy Photoprint Pro en Easy photo print voor het eenvoudig verbeteren en afdrukken van foto’s. Raw prints zijn mogelijk en ook de kleurprofielen zijn eenvoudig aan te passen.

Ondanks dat deze printer niet over gepigmenteerde zwart inkt beschikt is de tekstkwaliteit en ook die van kleurenafdrukken op normaal papier goed. Ook zwartwit afdrukken en grijstinten komen goed uit deze printer. Toch is het duidelijk dat de printer niet voor tekstafdrukken bedoeld is, met een aanzienlijk lagere afdruksnelheid dan de andere printers van 1,3 pagina’s per minuut.

Het allround karakter van deze printer wordt wel weer onderstreept door de aanwezigheid van de mogelijkheid om cd/dvd media te bedrukken. Voor het bedrukken van bijzonder en of dikke papiersoorten heeft de printer net als de Epson R2400 en de HP Photosmart Pro B9180 een recht papierpad.
Al met al een echte fotoprinter voor de liefhebber van grote formaten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Kwaliteit
  • Snel
  • Degelijk
  • Recht papierpad
  • Groot
Al met al een echte fotoprinter voor de liefhebber van grote formaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie