abonneren

Pixma MX7600

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
De MX7600 is Canons nieuwste paradepaardje bij de all-in-one printers. Deze printer bedoeld voor thuisgebruik en kleine kantoren is Canons eerste multifunctionele printer die gepigmenteerde inkt gebruikt. De Pixma MX7600 combineert veel gebruiksmogelijkheden met hoge snelheid en uitstekende afdrukkwaliteit, voor zowel documenten als fotoafdrukken.

Het bijzondere aan deze printer is de "Pigment Reaction" (PgR) techonolgie, waarbij er een blanke coating op het papier wordt aangebracht voor dat de Canons Lucia pigment inkten op het papier worden geprint. De inkten gaan met de heldere inkt een chemische hechting aan. Omkrullen, verlopen, doordrukken wordt daarmee voorkomen. Op deze wijze ontstaan er haarscherpe afdrukken op normaal papier met een hoog contrast en een fraaie kleurdiepte ook bij fotoafdrukken. Een nadeel is wel dat de afdrukken iets natter uit de printer lijken te komen. Maar ze drogen wel weer snel en zonder vlekken op. Canon claimt een betere kleurdensiteit, beeldstabiliteit en duurzaamheid van de prints.

Afdrukkwaliteit

Wij zijn bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze afdrukken op normaal papier. Ook de tekstkwaliteit van deze printer is bijzonder goed en is vergelijkbaar met een goede laserprinter. De vochtbestendigheid is beter dan we gewend zijn van de Canon inkten op dye-basis. Voor de fotoafdrukken op fotopapier wordt er overigens geen blanke inkt gebruikt. Op matte of semi-gloss fotopapiersoorten levert de printer heel mooie fotoafdrukken. Op glanzend papier zijn de fotoafdrukken ook mooi maar door de pigmentinkten wel iets minder glanzend dan we gewend zijn bij de normale inkten. De printer gebruikt dezelfde cyaan, magenta, geel en fotozwarte inkten als de Pixma Pro9500. Voor het printen van tekst is er een speciale grote cartridge met gepigmenteerde zwarte inkt en een hele grote cartridge met de blanke inkt voor de pre-coating.

Snelheid

Niet alleen afdrukken doet deze all-in-one behoorlijk snel, ook het scannen en kopiëren doet hij met een flink tempo. Canon heeft gesleuteld aan een van de ergernissen bij dit soort printers. De opstarttijd. Zet de printer aan en hij is binnen vijf seconden gebruiksklaar. Opvallend is wel dat de printer nu tussen de printopdrachten door onderhoudscycli uitvoert.

Direct print

Direct fotoafdrukken doet de MX7600 via pictbridge rechstreeks van een camera of van een geheugenkaartje. Handig is bij de flashkaartjes de indexprintfunctie, waarbij op een thumbnailvel de gewenste foto's kunnen worden aangestreept. De printer heeft op het kleine maar heldere en scherpe kleurendisplay de mogelijkheid tot aanpassen van kwaliteit een uitsnede van foto's.

Sheetfeeder

Samen met de ingebouwde (kleuren) fax maakt de fijn werkende sheetfeeder deze all-in-one werkelijk multifunctioneel. Zowel printer als sheetfeeder maken dubbelzijdig printen, kopiëren, scannen en faxen tot een eenvoudige handeling. Dankzij de netwerkaansluiting is het apparaat ook eenvoudig via het netwerk te delen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel
  • Printkwaliteit
  • Veelzijdig
  • Netwerk
  • Groot
Een werkelijk multifunctionele printer die goede kwaliteit combineert met een hoge snelheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: