abonneren

Pixma MP980

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Deze nieuwe high-end all-in-one vervangt zijn vorig jaar geïntroduceerde voorganger de Pixma MP970. Behalve uiterlijk is er ook van binnen wel het een en ander veranderd.

Nieuw is aan deze printer is vooral de inkt en het fotopapier dat samen goed is voor 100 jaar houdbaarheid in een album, 30 jaar in een lijstje en 20 jaar in de open lucht. Met het nieuwe papier zou de nieuwe chromalife inkt ook een beter kleurenspectrum opleveren. Niet alleen de inkt is nieuw ook de cartridges. Deze zijn kleiner en dat bespaart ruimte, lees kleinere printer. Dit is het echter niet alleen, ook de inhoud is 30 % kleiner geworden. Dit hoeft geen bezwaar te zijn, volgens onze berekeningen leidt dit bij deze printer niet tot hogere printkosten.

Snelheid

Vergelijken we de MP980 met zijn voorganger de Pixma MP970 dan meten we een iets lagere snelheid, maar met ruim 7,5 ppm nog altijd heel snel. Ook foto’s op briefkaartformaat zijn aardig op pijl gebleven met ongeveer een minuut per afdruk.
Het scannen en kopiëren doet deze multifunctionele printer nog steeds erg snel en goed. Net als het scannen van filmnegatieven of dia’s met de ingebouwde transparantenunit. Dankzij de ledverlichting in de vlakbedscanner heeft de scanner nauwelijks opwarmtijd en dat zien we terug in de gemeten snelheden.

Grijze fotoinkt

Wel veranderd ten opzichte van de MP970 is dat Canon in plaats van de twee fotoinkten licht-cyaan en licht magenta nu grijs als fotoinkt toepast naast het al gebruikelijke foto-zwart. Voor de uitstekende kleurenfotokwaliteit maakt dit weinig verschil, het voordeel zien we vooral bij zwart-wit fotoafdrukken met betere grijsnuances.

Multifunctioneel

Dankzij het drie inch grote en heldere kleurendisplay en de scrollwiel bediening is het bedienen van deze all-in-one bijzonder gebruikersvriendelijk. Er zijn veel functies die rechtstreeks op de printer uitvoerbaar zoals kopiëren, foto correcties en afdrukken, cd-label kopiëren etc. Voor het afdrukken van foto’s van een geheugenkaartje is er de handige index-print en –scan functie. Simpel de gewenste miniaturen aanstrepen, index scannen, papier er in en printen maar. De MP980 is breed inzetbaar dankzij zijn ingebouwde netwerkvoorziening zowel bedraad als draadloos, naast de standaard usb-aansluiting.
Standaard heeft ook deze multifunctionele printer de mogelijkheid tot dubbelzijdig afdrukken (duplex) en om cd of dvd te bedrukken.

PluspuntenConclusie
  • snel
  • afdrukkwaliteit
  • duplex printen
  • cd printen
De Pixma MP980 is een uitstekende, snelle printer en biedt met al zijn extra functionaliteit, voor wie dat kan gebruiken, een heel goede prijs/prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: