abonneren

Pixma MP970

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Canons eerste complete fotolab. Zes kleuren fotoprinten en snel scannen, kopieren en teksten afdrukken met één apparaat.

Aan deze nieuwe multifunctionele printer zie je het bijzondere niet direct vanaf, het is namelijk Canons eerste mfp met een 6 kleuren inkt fotoprinter. Sterker nog er bestaat niet eens meer een single functie fotoprinter van Canon in A4-formaat. Canon gaat er vanuit dat de serieuze hobbyfotograaf een A3 fotoprinter koopt.
In dit geval hebt u voor 250 euro meer de ultieme A4-fotoprinter die heel veel functionaliteit en gebruiksmogelijkheden toevoegt aan de vergelijkbare Pixma iP4500 allround printer.

Snel

In snelheid is hij slechts een fractie minder snel in het printwerk op normaal papier. Fotoprinten zowel op A4 formaat als op 10 x 15 gaat vrijwel net zo snel. Een A4 foto in twee een een 10 x 15 binnen één minuut in maximale kwaliteit op fotopapier. In tegenstelling tot de oudere A4 fotoprinters van Canon heeft deze printer net als de allround iP4500 de speciale grote cartridge met gepigmenteerde zwarte inkt die met de bijbehorende grote printkop zorgt voor snelle tekstafdrukken in uitstekende kwaliteit.

Fotokwaliteit

De extra fotoinkten foto magenta, foto cyaan foto zwart, zorgen samen met de 1 pl druppelgrootte voor een topkwaliteit fotoafdruk met uitstekend contrast en kleurverloop.

Easy Scroll Wheel

Canon heeft de gebruikersvriendelijkheid van de mfp verbeterd met een groot 3,5 inch tft lcd-scherm en een easy-scroll wheel. Het scherm heeft een uitstekende beeldkwaliteit, kleurweergave en kijkhoek. Met het easy scroll wheel is het heel gemakkelijk door de menuutjes scrollen.
Foto’s printen direct via pictbridge of van een flashkaartje al dan niet gecorrigeerd gaat snel en in uitstekende kwaliteit. De printer is naast de high-speed usb aansluiting ook met een ethernetaansluiting op een netwerk te delen.

Led scanner

De MP790 heeft een veelzijdige scanner met een 4800 dpi resolutie en een transparanten unit geschikt voor het scannen van een 35 mm kleinbeeldfilmstrook of dia’s. Dit gaat uitermate makkelijk en de scans zijn van goed kwaliteit. Met Omnipage OCR zijn teksten heel snel omgezet in word documenten. Pdf scannen, fotoscannen of kopiëren, gewone documenten kopiëren gaat allemaal in uitstekende kwaliteit. Voor het reflectief scannen gebruikt de scanner witte leds als verlichting waardoor hij instant aan is een geen opwarmtijd nodig heeft. Dit maakt alle scanner gerelateerde functies bijzonder snel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • kwaliteit
  • dubbelzijdig afdrukken
  • veelzijdig
  • geen sheetfeeder
Deze gebruikersvriendelijke multifunctional combineert hoge snelheid met uitstekende kwaliteit van zowel scans als prints op fotopapier of normaal papier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie