abonneren

Pixma MP830

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
De zakelijke versie van de MP800 combineert kwaliteit en snelheid met grote efficientie.

Dankzij de geavanceerde automatische document doorvoor worden documenten ook dubbelzijdig gescand. Samen met de snelle printer, gelijk aan de Canon Pixma 5200, die ook dubbelzijdig kan afdrukken is het zo heel efficiënt en snel kopiëren, zowel in kleur als zwart wit.
De printer gebruikt Canons fine vijfkleurentechnologie met 1pl druppelgroote waarmee uitstekende fotokwaliteit wordt bereikt net als prima tekstkwaliteit op dankzij het extra tankje met gepigmenteerde zwarte inkt. Dit alles ook nog eens op bijzonder snel. Verder beschikt deze printer net als de alle duurdere printers uit de Pixma reeks over de mogelijkheid om dvd-'s te bedrukken.

Faxen kan hij uiteraard ook in kleur of zwart, met 10 programmeerbare voorkeurstoetsen, gaat ook dat bijzonder makkelijk. De bediening van het apparaat is met de toch wel grote hoeveelheid knoppen niet altijd even voor de hand liggend. Het kleine kleurendisplay heeft een zeer beperkte kijkhoek wat de bediening van menuutjes niet makkelijker maakt. Uiteindelijk is het natuurlijk een kwestie van wennen. De bediening vanuit de pc is daarentegen bijzonder overzichtelijk en intuïtief wat het gebruik weer makkelijk maakt.

Canon heeft goed naar HP gekeken met de indexprintfunctie. Hiermee is het afdrukken van foto's van een geheugenkaartje echt heel gemakkelijk. Eerst een index printen op gewoon papier met kleine afbeeldingen van de foto's. Hierop vervolgens aanstrepen welke moeten worden afgedrukt. De indexprint vervolgens scannen met de scanner en de printer doet de rest.

De kaarlezer als externe schijf gebruiken, te benaderen van uit de pc is de ouderwetse manier om de foto's via de pc te verwerken.
Uiteraard kan het printen ook rechtstreeks door op het display door de op het geheugenkaartje aanwezige foto's te bladeren. Of via de voorselectie met dpof op het geheugenkaartje gemaakt. Met de usb-pictbridge aansluiting kan het ook nog eens rechtstreeks vanaf de digitale camera.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • kwaliteit
  • dubbelzijdig scannen, kopiëren
  • gescheiden inktpatronen
  • geen transparantenoptie
Het meest veelzijdige kantoorhulmiddel denkbaar. Combineert uitstekende afdrukkwaliteit met hoge snelheid. Dubbelzijdig scannen en printen maakt hem uitermate handig en efficiënt in gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: