abonneren

Pixma MP800R

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
De Pixma MP 800R is Canon's meest uitgebreide foto-all-in-one.

Als extra ten opzichte van de MP 800 uitvoering heeft hij standaard bedraad en draadloos netwerk aan boord. De MP800 is intern grotendeels gelijk aan de meer zakelijke MP830. De MP800 heeft een transparantenunit, en een 9 cm groot display. De printer in deze machine is gelijk aan die van de Canon Pixma 5200 en heeft met zijn 1 pl vijf kleurentechnologie een uitstekende fotokwaliteit net als prima tekstkwaliteit dankzij het extra tankje met gepigmenteerde zwarte inkt.
Verder beschikt deze printer net als de alle duurdere printers uit de Pixma reeks over de mogelijkheid om dvd's te bedrukken.

Handig is dat de all-in-one dankzij de scanner ook snel labels van cd-s kan kopiëren Leg het origineel op de glasplaat en de printer doet de rest.
Canon heeft goed naar HP gekeken met de indexprintfunctie. Hiermee is het afdrukken van foto's van een geheugenkaartje echt heel gemakkelijk. Eerst een index printen op gewoon papier met kleine afbeeldingen van de foto's. Hierop vervolgens aanstrepen welke moeten worden afgedrukt. De indexprint vervolgens scannen met de scanner en de printer doet de rest.

Opvallend aan de MP800R is zijn de kwaliteit en het bedieningsgemak bij het gebruik van de transparantenunit van de scanner. Vier dia's of een 35 mm filmstrook tot 6 beelden zijn binnen een paar minuten in een uitstekende beeldkwaliteit gescand. Handig van de all-in-one is dat met de ingebouwde scan naar print functie voor het maken van afdrukken van foto's of dia's geen pc nodig is. Handig van de aanwezige netwerkvoorziening is dat de MP800R alle pc's in het netwerk ter beschikking staan.
De kaartlezer als externe schijf gebruiken, te benaderen van uit de pc is de ouderwetse manier om de foto's via de pc te verwerken.

Uiteraard kan het printen ook rechtstreeks door op het display door de op het geheugenkaartje aanwezige foto's te bladeren. Of via de voorselectie met dpof op het geheugenkaartje gemaakt. Met de usb-pictbridge aansluiting kan het ook nog eens rechtstreeks vanaf de digitale camera.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • kwaliteit
  • uitstekende transparanten scanmogelijkheden
  • netwerk
  • geen sheetfeeder
Deze all-in-one combineert alles wat je van een compleet fotolab zou verwachten. Verwerkt foto's van alle bronnen, levert uitstekende afdrukkwaliteit en doet dit ook nog eens bijzonder snel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie