abonneren

Pixma MP640

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.
We kijken naar de Pixma MP640 van Canon.

Deze all-in-one is wel duurder dan de gemiddelde all-in-one printer, maar compenseert dat met zijn superieure kwaliteit. Zo print en scant hij niet alleen snel, maar ook nog eens veel beter dan gemiddeld!

Afgedrukte tekst ziet er uitstekend uit en de kleuren zijn minder verzadigd dan bij de Canon Pixma MP560, wat de fotokwaliteit zeker ten goede komt. De kleurbalans is mooi hoewel een hele lichte, rode kleurzweem te zien is bij witte vlakken. Het kleurenonderscheid en de overgangen zijn daarentegen prachtig.

Afbeeldingen en grafieken op normaal papier zien er ook prima uit, evenals de foto's op normaal papier. En als klap op de vuurpijl zijn de inktkosten per foto bij deze all-in-one erg laag (slechts 32 cent per 10x15 foto).

Wat de bediening betreft, heeft de MP640 een handig bedieningswiel. Hiermee draait u met het grootste gemak door de opties van de printer, die u van het kleurenscherm kunt aflezen. De klep voor het vervangen van cartridges kan alleen niet heel ver open, waardoor het vervangen van cartridges even iets lastiger is. Gelukkig zijn de cartridges vrij klein, waardoor het niet voor al te veel problemen zorgt.

Ook mooi is dat deze printer standaard voorzien is van een duplex-unit, waardoor u er gemakkelijk dubbelzijdig mee kunt printen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel met uitstekende afdrukkwaliteit
  • fijne bediening
  • automatische duplex unit aanwezig
  • witte vlakken kennnen een hele lichte rode kleurzweem
Met de Canon Pixma MP640 haalt u een top apparaat in huis. De bediening is heerlijk, de prints komen er snel uitrollen en de foto's zijn prachtig. U moet er alleen wel iets meer geld voor over hebben.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie