abonneren

Pixma MP560

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten
We kijken naar de MP560 van Canon.

De Canon Pixma MP560 is een printer die op vele wijzen te benaderen is. Zo kunt u opdrachten naar de printer naast usb ook via wifi en bluetooth versturen. Ook heeft deze all-in-one twee papierlades van elk 150 pagina's en beschikt hij over een uitstekende scanner, die in vergelijking met andere all-in-ones wel wat langzaam is.

Wat de afdrukkwaliteit betreft zijn de kleuren mooi en levendig, maar dit gaat wel ten koste van de scherpte. De foto's lijken hier en daar zelfs vervaagd. De kleuren gaan daarentegen wel schitterend in elkaar over, wat voor mooie overgangen zorgt en zo goed als geen banding. Deze overgangen komen helaas niet mooi uit de verf op normaal papier, waarbij diverse gekleurde objecten aan elkaar lijken te smelten.

Ook resulteren dunne lijnen geprint op normaal papier in lelijke vlekken. Jammer! Dit geldt ook voor afgedrukte tekst op normaal papier. Afdrukken op fotopapier zien er prima uit en zijn qua inktkosten heel betaalbaar.

De Pixma MP560 heeft wel een heerlijk bedieningspaneel waarmee u met behulp van het kleurenschermpje precies ziet wat u doet. Er zijn verschillende knoppen, maar het meest zult u de iPod-achtige draaischijf gebruiken waarmee u de printer bedient. De draaischijf is overigens ook als vierpuntdruktoets te gebruiken. Verder klapt de MP560 makkelijk in, zodat hij stofvrij blijft aan de binnenkant. De cartridges en printkop zijn gemakkelijk te vervangen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooie kleurrijke foto's
  • hele fijne bediening
  • foto's hadden iets scherper gemogen
  • afdrukkwaliteit op normaal papier is matig
Hoewel de Pixma MP560 mooie foto's weet te produceren, kunt u voor afdrukken op normaal papier beter voor een andere all-in-one kiezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: