abonneren

Canon Pixma MG8150

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
De Pixma MG8150 is Canon's topmodel in zijn all-in-one portfolio en biedt veel extra mogelijkheden.

De MP8150 kan naast foto's en documenten ook cd's en dvd's bedrukken en de scanner kan naast normale documenten ook negatieven en dia's scannen. De scanner beschikt als één van de weinige all-in-one apparaten over een ccd-chip, wat de scankwaliteit ten goede komt. Verder kan de MG8150 automatisch dubbelzijdig printen en beschikt hij over alle netwerkmogelijkheden, zoals wifi, ethernet en pushscan.

Net als bij de Pixma MP495 is bij deze all-in-one een standaard dry time ingesteld die voor vertraging kan zorgen. Gelukkig is deze uit te schakelen. Doet u dat niet, dan heeft u te maken met zeer trage afdruksnelheden wanneer u documenten met grafieken print.

Handig is dat er twee invoerlades aanwezig zijn: één cassette voor normaal papier en de achterlade voor fotopapier. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk dankzij het lcd-kleurenscherm en touchtoetsen die alleen oplichten als ze nodig zijn.

De printer beschikt over zes inkttanks. Naast de standaardkleuren vinden we als zesde kleur grijs, wat ten goede komt van zwart-witfoto's. Alle afgedrukte foto's zijn schitterend, hoewel de blanke huidskleur iets roder gemaakt wordt. Andere huidstinten hebben hier geen last van. Zwart-witkopieën vallen enigszins tegen: we nemen lelijke lijnen en detailverlies waar. De kleurenkopie daarentegen is heel mooi, met kleuren die veel op het origineel lijken.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer gebruiksvriendelijk
  • veel mogelijkheden
  • mooie afdrukken
  • zwart/wit kopieën zijn lelijk
  • standaard ingestelde dry-time
De Canon Pixma MG8150 is wat ons betreft één van de beste all-in-one apparaten die verkrijgbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie