abonneren

Canon Pixma MG5350

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
De MG5350 is Canon's meest uitgebreide consumenten all-in-one die gericht is op het gezin. Tevens is het de opvolger van de Pixma MG5250.

De MG5350 lijkt veel op zijn voorganger, maar is wel ietsje sneller. De printer drukt in onze test 11 pagina's tekst per minuut af en 7,5 pagina's per minuut wanneer het tekstdocumenten met gekleurde grafieken betreft. Dat zijn behoorlijke snelheden. Om deze snelheid te bereiken moet echter wel de wachttijd tussen gekleurde pagina's door geminimaliseerd worden in de geavanceerde instellingen van de driver. Standaard wacht de MG5350 namelijk een tijdje tussen gekleurde documenten waardoor de standaard afdruksnelheid zakt naar 2,7 pagina's per minuut. Een volledige randloze A4-foto afdrukken duurt 2 minuten en 10 seconden.

Canon heeft enigszins gesleuteld aan het design. Zo zit het TFT scherm nu in het midden en is het scherm iets groter geworden. De bediening en gebruiksinterface is grotendeels vanzelfsprekend, maar af en toe raken we de weg kwijt. We geven de voorkeur aan de intelligent oplichtende knoppen van de Pixma MG6150 en MG8150. Die werken toch net iets innovatiever, maar die modellen zijn dan ook duurder.

Met de MG5350 kun je printen, scannen en kopiëren. Behalve foto's kunnen ook cd's bedrukt worden. Dubbelzijdig printen behoort ook tot de mogelijkheden. De MG5350 beschikt over wifi en kan ook push-scans uitvoeren (een scan starten vanaf de all-in-one en die vervolgens naar een pc in het netwerk sturen). Nieuw bij de MG5350 is Pixma Cloud Link. Hiermee is de printer direct verbonden aan het internet en kunnen foto's in online albums afgedrukt worden en heb je toegang tot templates, zoals briefpapier en kalenders.

De Pixma MG5350 maakt gebruik van 5 losse inkt cartridges, 2 zwart en 3 kleuren. Als we de ISO/IEC 24711 norm hier op loslaten, vertelt een snelle berekening ons dat de inktkosten van een 10x15 foto bijna 16 cent zijn en de inktkosten van een standaard kleuren document bijna 9 cent.

De afdrukkwaliteit van de foto's is prima, hoewel we bij zwart/wit foto's wel duidelijk een rood paarsachtige zweem zien. Zelfs als we de driver instellen op 'alleen afdrukken in grijstinten'. De afdrukkwaliteit van kleurenafbeeldingen op normaal papier is uitstekend. Alleen afgedrukte letters van standaard tekstdocumenten vallen een klein beetje tegen. De lettertjes zijn vaak voorzien van lichte vlekjes en oneffenheden.

Update:
Per abuis heb ik (de auteur) de MG5250 verward met de MG8150. Hierdoor claimde ik eerder dat de Pixma MG5250 beschikt over 'Intelligent Touch' knoppen. Dat is echter niet het geval. De MG5250 beschikt ook over fysieke knoppen. Deze fout is nu gecorrigeerd, maar hierdoor valt de beoordeling ook hoger uit. Namelijk 4,5 ster in plaats van 4 sterren zoals eerder vermeld was.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Heel veel mogelijkheden
  • Print snel
  • Goede scan en kopieersnelheid
  • Afgedrukte letters vallen ietwat tegen
De Canon Pixma MG5350 is een zeer complete en snelle all-in-one machine. Alleen de geprinte letters mogen van ons in de toekomst iets netter afgedrukt worden.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie