abonneren

Pixma iX5000

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Dit is een relatief goedkope allround A3+ printer. De Pixma iX5000 is voor kleine ondernemingen voor het snel printen van documenten en grafisch materiaal en fotoafdrukken op fotolabkwaliteit.

Er is ook nog een 110 euro goedkopere variant van deze printer de Pixma iX4000 die wat langzamer is.

Tegen onze verwachting is het niet precies de grotere uitvoering van zijn A4 broertje in dezelfde familie de Pixma iP5200. Net als bij de A4 versie is het wel een vierkleurenprinter die ook gebruik maakt van dezelfde Canon Chromalife inktpatronen met gescheiden inkttankjes per kleur, maar bij deze printer ontbreekt het extra inkttankje met ongepigmenteerde zwarte inkt. Wel aanwezig is dus het dubbelgrote tankje met gepigmenteerde zwarte inkt bedoeld voor de tekstafdrukken. Dit betekent dat fotoafdrukken gemaakt moeten worden zonder zwarte inkt.

De printer is met het afdrukken van tekst en kleurendocumenten op normaal papier behoorlijk snel maar niet zo snel als zijn A4 familieleden en de HP Photosmart Pro 8350.

Ondanks dat de printer maar vier kleuren inkt gebruikt, biedt Canons Fine printtechnologie met zijn ultra fijne 2 pl druppelformaat een zeer goede fotokwaliteit op fotopapier, al zijn de afdrukken soms wat hard.

Ook de kwaliteit van de (tekst)afdrukken op normaal papier is prima. De printer heeft een pictbridge usb-aansluiting voor het rechtstreeks printen zonder tussenkomst van een pc, vanaf een pictbridgecamera.

Verder ontbreken de extra’s zoals we gewend zijn bij A4-printers van Canon, zoals dubbelzijdig afdrukken en het bedrukken van cd/dvd media.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Kwaliteit
  • Snel
  • Geen extra's
Een uitstekende allround printer voor afdruktaken tot A3+ formaat. Levert ook heel goede fotokwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie