abonneren

Pixma iP5300

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Canon heeft zijn paradepaardje de Pixma iP5200 nog weten te verbeteren. Met de nieuwe Pixma iP5300 een nog snellere fotoafdruk voor minder geld.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

De snelheidswinst ten opzichte van zijn voorganger zit bij deze printer vooral in het randloos afdrukken van foto’s en dan met name op 10 x 15 formaat. Canon heeft de afhandeling van het papiertransport en het printen op de rand van het papier geoptimaliseerd waardoor wij in onze standaard printertest een prestatieverbetering van 11 % meten.

De door Canon gespecificeerde tijd van 21 seconden halen wij niet. Onze testfoto afgedrukt vanaf een pc op 10 x 15 formaat in beste kwaliteit op Canons Photo Paper pro papier duurt nu 56 seconde. Dit is een fraaie prestatie en wordt alleen onder bepaalde omstandigheden door de HP 8250 geëvenaard maar in beste kwaliteit kan ook deze HP printer niet aan deze tijd tippen. Voor een goede vergelijking is de keuze van het fotopapier en de gebruikte printmodus nogal van invloed.

Met een A4 fotoafdruk in beste kwaliteit net iets meer dan één minuut is de printer nog net zo snel als zijn voorganger. De overige prestaties van deze printer mogen er ook zijn, met de door ons gemeten snelheid in standaard kwaliteit op normaal papier van nog net geen 10 pagina’s per minuut in zwart en 7,4 pagina’s per minuut in kleur is deze Pixma nog steeds een van de snelste door ons geteste inkjetprinters.

De inkt zit in losse tankjes en de printer heeft een vaste printkop. Met Canons Fine printtechnologie met 1 pl druppelgrote is de afdrukkwaliteit bijzonder goed ondanks dat de printer maar gebruik maakt van 4 kleuren inkt. Alleen de geoefende ogen van professionals zullen het verschil met een zes of achtkleuren fotoprinter kunnen zien. Voor het efficiënt printen van goede zwarte tekst gebruikt de printer gepigmenteerde inkt in een dubbel zo groot tankje.

PluspuntenConclusie
  • Snel
  • Afdrukkwaliteit
  • Cd printen
  • Dubbelzijdig printen
Al met al een uitstekende snelle allround printer met een zeer goede afdrukkwaliteit zowel op normaal als fotopapier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste Vacatures