abonneren

Pixma iP4600

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Zoals ieder jaar vernieuwt ook Canon een groot deel van zijn printeraanbod. Zo is ook deze nieuwe single function printer de opvolger van Canons best verkopende model de Pixma iP4500. Toch is niet ieder vernieuwing altijd direct een verbetering.

Behalve cosmetische aanpassingen aan de kast betreft de belangrijkste verandering vooral de inkt en het fotopapier dat samen goed is voor 100 jaar houdbaarheid in een album, 30 jaar in een lijstje en 20 jaar in de open lucht. Met het nieuwe papier zou de nieuwe chromalife inkt ook een beter kleurenspectrum opleveren. Niet alleen de inkt is nieuw ook de cartridges. Deze zijn kleiner en dat bespaart ruimte, lees kleinere printer. Dat is het echter niet alleen ook de inhoud is 30 % kleiner geworden.

Minder snel

Dit hoeft op zich niet zoveel uit te maken. Maar we kunnen het niet laten de vergelijking met de iP4500 te maken en komen dan tot de conclusie dat hoewel de printer met een afdruksnelheid rond de 7 pagina’s per minuut nog steeds snel is, dit wel 10 tot 19 % langzamer is dan genoemde voorganger. Een fotoafdrukje timen wij in ruim 70 seconden en dat is zo’n 25 % langzamer. Klap op de vuurpijl zijn de naar benadering 50% hogere inktkosten bij het afdrukken van foto’s.

Veelzijdig

Gebleven is de veelzijdigheid van de printer met de pictbridge usb-aansluiting voor het rechtstreeks van de digitale camera afdrukken van foto’s. De standaard aanwezige duplex functie voor het dubbelzijdig afdrukken en de mogelijkheid om cd- en dvd-schijfjes te bedrukken. De afdrukkwaliteit is zowel op normaal papier als bij de fotoafdrukken nog steeds heel goed.

PluspuntenConclusie
  • snel
  • afdrukkwaliteit
  • duplex printen
  • cd printen
Een uitstekende, veelzijdige en snelle printer met een goede prijs/prestatieverhouding. Qua snelheid en verbruikskosten is de printer er ten opzichte van zijn voorganger niet op vooruitgegaan. Dus als u die nog op de kop kunt tikken moet u dat zeker niet laten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: