abonneren

Pixma iP4500

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Canons topmodel allround inkjetprinter nu als opvolger van Canons best verkopende printer, meer kwaliteit en snelheid voor dezelfde prijs.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wat we al langer zien gebeuren is dat printerfabrikanten hun topmodellen een jaar na het verschijnen doorschuiven naar een lager (geprijsd) model. De top van Canons allround A4 Pixma printers van vorig jaar, de iP5300, zal dan ook vanaf nu te koop zijn als de nieuwe iP4500 en volgt hiermee Canons grootste verkoopsucces op; de Pixma iP4300.

Snel

De nieuwe iP4500 lijkt uiterlijk erg veel op zijn voorganger de iP4300. Ook de snelheid van het A4 printen is ongeveer gelijk net als met de iP5300. Met een door ons gemeten snelheid van tussen de 7,5 en 10 pagina’s per minuut in kleur of zwart wit is de printer gewoon lekker snel. Bij het foto printen is de printer nog een fractie sneller geworden met een A4 fotoafdruk in 1:42 en briefkaart in 56 seconden. Bij het direct printen via pictbridge duurt het iets langer maar daar is ongetwijfeld ook de snelheid van de camera medebepalend.

Kwaliteit

Canons inkjettechnologie met 5 gescheiden inktpatronen in vier kleuren, dus met een speciale grote patroon voor het tekstprinten, zorgt met de 1 pl druppelgrootte voor een bijzonder goede afdrukkwaliteit zowel op normaal papier als op fotopapier. Alleen kenners zullen het verschil met de "echte" fotoprinters die zes of acht kleuren inkt gebruiken, kunnen zien. De printer beschikt over twee papierladen en kan standaard ook geheel automatisch dubbelzijdig printen. Het afdrukken van een label op een Cd-tje gaat met de meegeleverde software gesmeerd.

Verbruik

Het door ons gemeten inktverbruik van deze printer is gunstig met 46 cent per A4 foto. De transparante inkttankjes per kleur maken het inktgebruik heel inzichtelijk.

PluspuntenConclusie
  • snel
  • kwaliteit
  • dubbelzijdig afdrukken
  • cd-printen
Snelle allround inkjet printer met uitstekende afdrukkwaliteit zowel op normaal papier, fotopapier als cd of dvd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: