abonneren

Pixma iP100

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Een universele printer die compact en draagbaar is. Nu is ook onderweg een kwaliteitsprintje binnen handbereik.

A4 printer

De printer is een A4 printer en doet qua mogelijkheden weinig onder voor zijn grotere broertjes. De snelheid is met de door ons gemeten bijna negen pagina’s per minuut voor zwarte tekst en bijna 7 ppm voor kleurendocumenten uitstekend. Voer een A4 foto doet hij wel wat langer namelijk vier en een halve minuut maar een 10 x 15 foto komt ook hier binnen een minuut uit de printer. Ook deze fotokwaliteit is heel goed, en kan zich zeker meten met de driekleuren miniprinters.

Compact

De printer is bijzonder compact en heeft zo ongeveer het formaat van een dik notebook. In gebruik heeft hij voor papier-invoer en -uitvoer een stuk meer ruimte nodig. Jammer is dat Canon er voor gekozen heeft een extern netvoedingblokje te gebruiken. De printer heeft een usb-aansluiting en een afzonderlijke pictrbridge aansluiting voor het rechstreeks printen van een camera. Optioneel kan de printer ook met bluetooth worden gebruikt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • snel
  • printkwaliteit
  • externe netvoeding
Een prima universele printer voor mobiel gebruik, of voor een stijlvol ingericht bureau. Daar hoort zeker in verglijking tot de kwalitatief vergelijkbare normale printers wel een flink prijskaartje bij.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: