abonneren

Photosmart Pro B9180

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Ook HP heeft nu een A3+ formaat fotoprinter voor de (semi)professionele fotograaf met gepigmenteerde inkten.

Net als bij de andere fotoprinters met gepigmenteerde inkt, is deze inkt bijzonder geschikt voor afdrukken op bijzondere en ruwe papiersoorten de zogenaamde ‘fine art’ papiersoorten en canvas. Ook de lichtechtheid van dit soort afdrukken is meestal bijzonder hoog.

De printer gebruikt acht kleuren inkt in losse inktpatronen en vier vervangbare printkoppen. De inktpatronen hebben dezelfde uitvoering als die van de professionele HP inkjet printers als de K850 en hebben een grote inhoud. Ook deze printer gaat daarom bijzonder efficiënt met zijn inkt om. Wij meten zelfs een inktkostprijs van 21 cent voor een A4 fotoafdruk en dat is heel laag.

Met deze printer richt HP zich ook op de afdrukkwaliteit in zwart wit getuige de gebruikte inktkleuren: cyaan, magenta, geel, fotocyaan, fotomagenta, matzwart, fotozwart, en lichtgrijs.

De snelheid van deze printer is voor afdrukken op normaal papier goed te noemen en ook de fotoafdrukken komen er met een goed tempo uit. De afdrukkwaliteit op normaal papier op standaard kwaliteit valt wat tegen en is wat streperig. Op beste kwaliteit is het beter. Maar dan is de printer ook aanzienlijk trager.

De fotoafdrukken zowel zwartwit als in kleur zijn bijzonder mooi. Ook de afdrukken op het speciale matte papier zijn op deze printer bijzonder mooi.

De papierlade van deze printer vinden we niet erg handig toegankelijk. Ook heeft de printer heeft een recht papierpad voor het invoeren van dik materiaal. Onhandig is daarbij dat dit materiaal vervolgens heel ver achter uit de printer steekt, waardoor er erg veel ruimte achter de printer moet worden vrijgehouden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Fotokwaliteit
  • Gebruiksmogelijkheden
  • Inktkosten
  • Recht papierpad
  • Onhandige papierlade
  • Veel ruimte nodig
Een uitstekende en snelle fotoprinter met met bijzonder goede fotoafdrukkwaliteit. De door zijn gunstige aankoopprijs en lage printkosten heeft biedt hij ook een zeer goede prijs/prestatie verhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie