abonneren

Photosmart Pro B8350

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Goedkope A3+ formaat fotoprinter van HP. Ook bijzonder geschikt voor allround afdruktaken.

De HP Photosmart Pro 8350 is bedoeld voor fotografen en hobbyfotografen die zeskleuren fotokwaliteit foto’s tot A3 formaat willen printen op een printer die ook geschikt is voor het afdrukken van de dagelijkse documenten.

De printer maakt nog gebruik van de bekende HP gecombineerde cartridges met inkt en printkop ineen. Deze printer gebruikt er twee. Standaard is dit een driekleurencartridge met de kleuren cyaan, magenta en geel) en een fotocartridge met fotocyaan, fotomagenta en fotozwart. Door het verwisselen van de fotocartridge met een optionele zwarte cartridge wordt deze printer een snelle allround printer. Hij is dan bij het afdrukken van ons tekstdocument zowel als bij gemengde documenten bijzonder snel met 12 tot 14 A4 pagina’s per minuut. Vooral het papier transport gaat bijzonder snel zodat de velletjes er af en toe horizontaal uit komen vliegen.

De afdrukkwaliteit heeft wel wat te lijden onder deze snelheid en beoordelen we met redelijk. Vooral kleurendocumenten op normaal papier hebben nog al wat strepen. Alleen in de beste kwaliteits-modus wordt het goed genoeg.

Het fotoprinten met de fotocartridge gaat ook redelijk snel en de kwaliteit is goed.
Een pictbridge aansluiting heeft deze printer niet. Wel is de printer in staat om zowel A4 als A5 boekjes te produceren. Standaard moet daarvoor het papier handmatig worden omgedraaid. Wel er is ook een optionele duplexunit te koop.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Heel snel
  • Goede fotokwaliteit
  • Boekjes printen
  • Kwaliteit op normaal papier.
Een goedkope fotoprinter die ook heel goed als snelle allround printer te gebruiken is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie