abonneren

Photosmart Premium Touchsmart Web

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Informatie printen van internet zonder tussenkomst van een computer kunt u met de nieuwe HP Photosmart Premium met Touchsmart Web-functionaliteit. Print zonder poespas routebeschrijvingen uit, maak kleurplaten en stel uw eigen Nu.nl-krantje samen.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze Photosmart is een flinke all-in-one. Hoewel hij gericht is op consumenten, hangt er een flink prijskaartje aan: bijna € 400. Maar deze all-in-one is dan ook wel supercompleet. Zo kan hij worden aangesloten via het netwerk, wifi, bluetooth en usb. Daarnaast bevat hij ook nog een faxfunctie. U kunt zich afvragen of dit nuttig is voor een consumentenproduct, maar compleet is het wel. Verder is de printer luxueus ingepakt in een tas, waardoor u hem gemakkelijk uit de doos trekt. De kabels zijn meegeleverd in een handig etui.

De Photosmart is gemakkelijk te installeren. U kunt snel verbinding maken met uw draadloze netwerk. U hoeft deze all-in-one niet op uw computer te installeren om hem te gebruiken, hoewel dat natuurlijk wel noodzakelijk is als u documenten vanaf uw computer wilt afdrukken. De Touchsmart is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij het grote kleuren-touchscreen dat prima reageert op uw aanraking. Af en toe, met name bij het invoeren van letters, is er enige vertraging, maar over het algemeen verloopt de besturing vloeiend.

De meerwaarde van de Touchsmart Web en de reden dat deze printer zo goed overweg kan met het internet, is het gebruik van de apps. Apps zijn kleine programmaatjes voor de Photosmart waarmee u van alles kunt doen. Zo is er bijvoorbeeld kleurplaten.nl, waarmee u uw kinderen elke dag kunt voorzien van een nieuwe kleurplaat. Met Google Maps kunt u redelijk gemakkelijk routebeschrijvingen en kaarten uitprinten. Een andere leuke app is nu.nl. Hiermee stelt u via een eenvoudig selectiemenu uw eigen Nu.nl-krantje samen. Wel jammer is dat nu.nl sommige berichten onder meerdere categorieën schaart, waardoor u de kans loopt dubbele nieuwsberichten in uw krantje te krijgen. Ook handig is Recepten, waarmee u kunt zoeken naar recepten en deze direct kunt uitprinten. Er zijn nog veel meer apps, bijvoorbeeld Weathernews, Web Sudoku en Tabbloid. De laatste vinden we vrij zinloos: hij maakt namelijk een print-out van uw favoriete blogs die u zelf kunt instellen met behulp van de Tabbloid-website. Op de prints krijgt u echter alleen maar een stuk uit de tekst te zien en niet de complete tekst.

Uiteraard kunt u met de Photosmart Premium Touchsmart Web ook gewoon documenten en foto's printen. Het printergedeelte bevat vijf cartridges, waaronder ook Photo-black. De kosten van een A4-afdruk op normaal papier is volgens de ISO-normering ongeveer 10 cent per pagina, maar dit hangt natuurlijk sterk af van de documenten die u print. Foto's (10 x 15) zijn wat duurder per afdruk, omdat hiervoor natuurlijk meer inkt wordt gebruikt. Volgens HP bent u 24 cent aan inktkosten per foto kwijt. De Photosmart print lekker snel en kent vele opties. Zo heeft hij een kaartlezer waarin u elk gangbaar formaat geheugenkaartje kwijt kunt, kan hij dubbelzijdig printen en kunt u de flatbedscanner gebruiken om te faxen, kopiëren en te scannen. Dit scannen kan gemakkelijk via de printer zelf. Binnen een paar 'touches' hebt u een bestand naar uw pc of geheugenkaart gescand als afbeelding of pdf-bestand. De fotokwaliteit vinden we wel een tikkeltje tegenvallen. De foto’s zijn op zich prima, maar we hebben mooiere afdrukken gezien van goedkopere fotoprinters.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • direct printen vanaf internet zonder pc
  • gebruiksvriendelijk
  • snel
  • apps werken niet altijd optimaal
  • printkwaliteit foto's kan beter
HP heeft aangegeven dat ze de Touchsmart Web-technologie in toekomstige printers gaan verwerken. Die printers zullen goedkoper zullen zijn en dat is maar goed ook, want hoewel we gecharmeerd zijn van de extra mogelijkheden, blijft het toch een beetje een gimmick. Daar vinden we € 400 te duur voor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: