abonneren

Photosmart Premium C309G

Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten
We kijken naar de Photosmart Premium C309G van HP.

De HP Photosmart Premium C309G is een uiterst complete all-in-one met een duplex-unit, ethernet-aansluiting, wireless-n, bluetooth-aansluiting en een scherpe, snelle scanner aan boord.

De afdrukkwaliteit van de prints is iets beter dan bij de Photosmart Plus B209a, HP's instap all-in-one. Dit komt waarschijnlijk doordat deze all-in-one een extra Photo-black-cartridge gebruikt. Afgedrukte lijnen zijn scherp en de kleuren zijn goed, maar de prints worden op normaal papier geplaagd met banding. De tekstkwaliteit is overigens uitstekend, evenals de fotokwaliteit. De kleuren zijn fantastisch en er is geen rode zweem, waardoor zwart er ook echt als zwart uitziet. Huidtinten zien er eveneens geweldig uit.

Opvallend is wel dat deze all-in-one, die dezelfde inktpatronen gebruikt als de B209a, zuiniger met zijn inkt omgaat. Dit zien we terug aan de inktkosten per foto, die 15 cent lager liggen in vergelijking met het instapmodel (85 cent tegenover 1 euro per 10x15 foto). Toch zijn de inktkosten per foto nog steeds fors.

De bediening gaat via een uiterst gebruiksvriendelijk touchscreen waarmee u snel en gemakkelijk diverse handelingen direct op de printer zelf kunt uitvoeren. De interface is helder en de bediening spreekt voor zich. Het vervangen van de cartridges en de printerkop gaat ook supergemakkelijk, wat het gebruiksgemak ten goede komt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer gebruiksvriendelijk
  • zeer mooie afdrukken
  • redelijk snel
  • hoge afdrukkosten
  • last van enige banding bij afbeeldingen op normaal papier
De HP Photosmart Premium C309G is een uitstekende, doch prijzige all-in-one. U krijgt uitstekende afdrukken - helemaal op fotogebied - maar u moet wel bereid zijn de buidel open te trekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: