abonneren

Photosmart Plus B209a

Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten
We kijken naar de Photosmart Plus B209a van HP.

De Photosmart Plus B209a is een instapmodel-all-in-one van HP. Het eerste wat ons opvalt in vergelijking met de anderen, is de hoge aanschafprijs van de all-in-one zelf en de bijbehorende cartridges. De afdrukkosten per foto zijn ook nog eens absurd hoog. Zo zijn de inktkosten voor één 10 bij 15-foto meer dan een euro! Daarentegen drukt deze Photosmart wel razendsnel documenten af. Over foto’s doet hij iets langer.

Qua afdrukkwaliteit zijn we wel dik tevreden. De kwaliteit van afgedrukte tekst op normaal papier is uitstekend! De kwaliteit van afgedrukte foto's is ook fantastisch, hoewel rood naar onze mening wel heel erg rood is. Dit is ook terug te zien bij andere kleuren, zoals bijvoorbeeld zwart, dat een lichte, rode kleurzweem heeft. Kleurovergangen en lijnen zijn superstrak op fotopapier en de kleuren zijn mooi en helder. Ook huidtinten zijn schitterend weergegeven op foto's. De printkwaliteit op normaal papier is heel scherp, maar de kleuren zijn een beetje korrelig. Verder hebben grote kleurvlakken last van banding. Toch ziet het er in zijn geheel prima uit.

De bediening gaat via een touchscreen-bedieningspaneel. Superhandig, maar het scherm is wel wat klein, wat voor de bediening iets minder handig is. Toch is de bediening nog steeds erg prettig. Het vervangen van de cartridges en de printkop is een fluitje van een cent.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • uitstekende afdrukkwaliteit
  • zeer hoge inktkosten
Op zich is de HP Photosmart Plus B209a een uitstekende All-in-One. Maar de afdrukkosten zijn echt verschrikkelijk hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: