abonneren

Photosmart B8550

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Dit is de eerste printer die we testen met de eerder dit jaar aangekondigde nieuwe print-technologie door HP “Dual-drop weight”genoemd. Het komt er op neer dat de nieuwe printkoppen zowel kleine 1,3 pl als grote 5 pl druppels kunnen produceren. Zo zijn zowel grote als kleine druppels te combineren op één plek van de afdruk.
Hiermee komt de printer tot een optimale afdrukkwaliteit en snelheid.

Het voordeel van deze combinatie van kleine en grote druppels is dat met name bij fotoafdrukken de optimale kleurnuances worden geproduceerd. Zodoende leveren de nieuwe Hp printers nu goede fotokwaliteit met vier kleuren inkt, iets dat Epson met variabele dropsize en Canon met de fine-printtechnolgie al jaren doen.

Goedkope inkttankjes.

Die inkt komt bij deze printer uit losse inkttankjes die in een vaste printkop worden geplaatst. Deze printkop is niet echt vast, maar verwisselbaar, in het geval dat hij stuk zou gaan. Deze constructie net als de cartridges lijken als twee druppels water op de constructie die Canon al jaren gebruikt in zijn inkjetprinters. HP moet hebben gedacht beter goed nagemaakt dan zelf bedacht. Navraag bij HP levert vooralsnog een ontkennende reactie waarin HP stelt alle printtechnologie zelf te ontwerpen.
Hoe dan ook, met deze relatief goedkoop te fabriceren cartridges, kan HP de concurrentie aan. De cartridges worden ook nog eens gemaakt van gerecycled kunststof dus extra milieuvriendelijk.
De cartridges hebben een chip waarop het verbruik wordt bij gehouden. Jammer is dat ondanks dat de printer al als ze half leeg zijn begint te melden dat de cartridges bijna leeg zijn.

Vivera inkt

De inkt is HP’s Vivera inkt. Vier kleuren inkt op verfbasis (dye) cyaan, magenta, yellow en photo-black). Er is een vijfde grote cartridge met gepigmenteerde zwarte inkt voor de tekst.
We kennen deze inkt al van voorgaande HP printers, samen met het aanbevolen fotopapier levert dit briljante afdrukken die watervast zijn en een lange levensduur hebben.
De nieuwe cartridges komen in twee maten normaal en XL die ruim 2,5 maal grotere opbrengst hebben. De door HP opgegeven verbruikcijfers voor fotoafdrukken worden volgens onze meting ruimschoots gehaald.

A3+ formaat

De Photosmart B8550 is een A3+ printer die foto’s in het A3+ formaat kan afdrukken. Dit is een paar centimeter groter dan het standaard A3 formaat. De printer doet dat bij het afdrukken vanaf de pc uitstekend in net iets meer dan 6 minuten. De printer beschikt voor het direct fotoafdrukken ook over een geheugenkaartlezer en usb-poort. Vreemd genoeg is het op de printer zelf niet mogelijk om het A3+ formaat te selecteren. Het afdrukken is dan beperkt tot A3-formaat. Uiteraard kan ook op A4 formaat of 10 x 15 of 13 x 18 formaat worden afgedrukt. Voor de laatste twee formaten heef de printer ook een extra papierlade die het fotopapier heel elegant gemotoriseerd de printer invoert.

Goed en snel

De afdrukkwaliteit van deze printer is ook op normaal papier goed, maar minder dan we van HP gewend zijn. De snelheid van deze printer is prima met gem. 8 ppm op normaal papier. Een 10 x 15 foto in 70 seconde, een A4 in ruim drie en een A3 print in ruim 6 minuten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • kwaliteit
  • snel
  • geen A3+ direct print
  • ondersteuning papierformaten in software
Een uitstekende veelzijdige afdrukcentrale voor wie ook groot formaat afdrukken wil maken. De printer combineert veel gebruiksmogelijkheden met een goede printkwaliteit. Wie dat niet doet is goedkoper uit met een A4 versie zoals de nieuwe Photosmart D5460.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie