abonneren

Photosmart 3310 all in one

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Compleet fotolab met een gunstig verbruik.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze Photosmart van HP is het all-in-one broertje van de HP Photosmart 8250 fotoprinter. Net als deze printer is de all-in-one voorzien van HP’s nieuwste scalable printtechnologie. Deze nieuwe technologie maakt in tegenstelling tot de voorgaande Photosmart printers gebruik van gescheiden inktpatronen en een vaste printkop. Voor het optimale fotoresultaat zijn dit de gebruikelijke zes kleuren inkt. Om te zorgen dat er geen inkt wordt verspilt en er toch geen problemen ontstaan met luchtbellen wordt de inkt door een vernuftig systeem rondgepompt van de inktpatroon naar de printkop en een ventilatiekamer waar eventuele luchtbellen de kans krijgen uit de inkt te borrelen. Zoals ook uit eerdere tests blijkt levert dit een uiterst efficiënte printer op die zuinig is met inkt. De printer is dankzij dit alles ook bijzonder snel; de afhankelijk van het gebruikte papier een van de snelste fotoprinters op dit moment.
Jammer is dat nu ook de zwarte inkt op verfbasis (dye) is waardoor tekst en andere zwarte vlakken toch een beetje grijs zijn.

De Photosmart 3310 is de uitgebreide versie van de €150 goedkopere 3210. De 3310 heeft als extra de ingebouwde kleurenfax, een groter kleurendisplay en draadloos netwerkvoorziening. Het grote 9 cm display is bijzonder prettig en heeft een uitstekende beeldkwaliteit. Het is naast het bedienen van het apparaat het bekijken van foto’s van mogelijk om ook filmpjes van de in de ingebouwde flashkaartlezer geplaatste geheugenkaartjes af te spelen. Net als bij de all-in-one’s van Canon en Epson is het heel gemakkelijk foto’s printen met de indexprint functie.

De scanner van deze all-in-one is goed maar niet bijzonder snel. Hij heeft een transparantenoptie waarmee vier ingeraamde dia’s of een een kleinbeeld filmstrook van zes stuks in één keer gescand kunnen worden. Dit gaat prima als je van de standaard instellingen gebruik maakt. Om deze te veranderen om bijvoorbeeld een hogere resolutie te krijgen moet je veel moeite doen. Dit past in ons totaalbeeld van de software bij de all-in-one. Het gebruik van het apparaat is hiermee heel gemakkelijk totdat je iets wilt dat afwijkt van de standaard instellingen.
Het software pakket is heel compleet met documentmanger, eenvoudige fotobewerking, ocr enz.
De netwerk voorzieningen van deze HP, zowel draadloos als bedraad werken uitstekend en zijn gemakkelijk te installeren. Zo is het heel eenvoudig de printer en scanner met meerdere gebruikers te delen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • afdrukkwaliteit
  • transparanten scanoptie
  • netwerk
  • instelbaarheid scansofware
  • geen adf
Een bijzonder universele all-in-one printer. Combineert alle denkbare functies voor het verwerken van foto's, zowel van digitale bronnen als film. De foto afdrukkwaliteit is daarbij uitstekend en ook behoorlijk snel. Dankzij zijn economische inktgebruik zijn de gebruikskosten relatief laag.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: