abonneren

Officejet 7000

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
HP heeft voor de kleine zelfstandige ondernemer een interessant printer op de markt gebracht: de Officejet 7000. Deze A3 printer biedt een uitstekende printkwaliteit en is op het bedrade netwerk aan te sluiten.

De Officejet 7000 is een uitgebreidere variant van de Officejet 6000: dit model is in staat A3-documenten af te drukken. De printer werkt met een losse printerkop en inkttankjes die overigens verdacht veel lijken op de inkttankjes van Canon. Ze zijn zelfs voorzien van dezelfde oranje afdekdopjes. Handig is dat de printer zichzelf automatisch kalibreert en onderhoudt. Dit gebeurt echter wel met enige regelmaat, waardoor de opstarttijd van een printopdracht fors kan verlengen. In tegenstelling tot de 6000 levert HP bij deze printer wel een usb-kabel mee.

Als we de afdruksnelheid vergelijken met de HP Officejet 6000, dan ligt deze een klein beetje lager dan bij de 6000. Zo print de Officejet 7000 8,84 zwart/wit tekstpagina's per minuut en 6,24 kleuren pagina's per minuut. Wel zijn de foto's van de Officejet 7000 net iets scherper en minder korrelig; de kleuren ogen meer verzadigd.

De Officejet 7000 maakt gebruik van het printcartridge-model HP920 welke ook verkrijgbaar is in XL-varianten. Volgens de ISO/IEC 24711 testnormering - een gestandaardiseerde test die het aantal af drukken weergeeft - kunnen zwarte XL-cartridges 1200 pagina's afdrukken en gekleurde XL-cartridges 700. De printkosten per A4 foto zijn derhalve iets minder dan 7 cent.

Opvallend is het meegeleverde HP-papier bij onze test. Dit papier draagt de naam HP Superior Inkjet Paper, speciaal bedoeld om professionele brochures en flyers af te drukken. Omdat zowel voor- als achterzijde voorzien is van een glossy laag wordt de indruk gewekt dat het papier dubbelzijdig te gebruiken is. Dit is niet het geval: de afdrukkwaliteit aan de achterkant is aanzienlijk minder dan aan de voorkant. Overigens is de algehele fotokwaliteit op dit papier niet geweldig; echt mooie foto's krijgt u op HP's Premium-fotopapier.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekende printkwaliteit
  • A3-printformaat
  • automatisch uitlijnen en onderhoud
  • trager dan Officejet 6000
  • driver onthoud laatst gekozen instellingen niet
Wie vaak afdrukken op A3-formaat maakt, zit zeker niet verkeerd bij de HP Officejet 7000.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: