abonneren

Officejet 6000

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
HP heeft voor de kleine zelfstandige ondernemer of thuiswerker de Officejet 6000 op de markt gebracht. Een printer met een uitstekende printkwaliteit en die ook op het bedrade netwerk aan te sluiten is.

De Officejet 6000 is een prima inkjetprinter die documenten snel en met uitstekende kwaliteit afdrukt. De printer werkt met een losse printerkop en inkttankjes die overigens verdacht veel lijken op de inkttankjes van Canon. Ze zijn zelfs voorzien van dezelfde oranje afdekdopjes. Handig is dat de printer zichzelf automatisch kalibreert en onderhoudt. Dit gebeurt echter wel met enige regelmaat, waardoor de opstarttijd van een printopdracht fors kan verlengen. Ook is het jammer dat HP geen usb-kabel met de printer meelevert.

De afdruksnelheid van de Officejet 6000 is prima in orde. Tekstdocumenten worden met een snelheid van meer dan 9 pagina's per minuut afgedrukt. Bevat een document gekleurde tekst of grafieken dan loopt de afdruksnelheid iets terug, maar met meer dan 6 pagina's per minuut is de Officejet zeker niet langzaam te noemen. Foto's op HP's Premium-fotopapier zien er schitterend uit.

De Officejet 6000 gebruikt de HP920 cartridges die ook verkrijgbaar zijn in XL-varianten. Volgens de ISO/IEC 24711 testnormering – een gestandaardiseerde test die het aantal af drukken weergeeft – kunnen zwarte XL-cartridges 1200 pagina's afdrukken en gekleurde XL-cartridges 700. De printkosten per A4 foto zijn derhalve iets minder dan 7 cent.

Opvallend is het meegeleverde HP-papier bij onze test. Dit papier draagt de naam HP Superior Inkjet Paper, speciaal bedoeld om professionele brochures en flyers af te drukken. Omdat zowel voor- als achterzijde voorzien is van een glossy laag wordt de indruk gewekt dat het papier dubbelzijdig te gebruiken is. Dit is niet het geval: de afdrukkwaliteit aan de achterkant is aanzienlijk minder dan aan de voorkant. Overigens is de algehele fotokwaliteit op dit papier niet geweldig; echt mooie foto's krijgt u op HP's Premium-fotopapier.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekende printkwaliteit
  • snel
  • automatisch uitlijnen en onderhoud
  • Officejet 6000 heeft geen usb kabel meegeleverd
  • driver onthoud laatst gekozen instellingen niet
Aan de Officejet 6000 hebt u een betrouwbaar kantoormaatje die uitstekend als netwerkprinter gebruikt kan worden op kleine afdelingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: