Officejet 4500 Wireless

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Speciaal voor het kantoor heeft HP de Officejet 4500-serie uitgebracht. Deze all-in-one inclusief fax is verkrijgbaar in twee varianten: de Officejet 4500 en de Officejet 4500 Wireless. PCM heeft de laatste ter test in het lab binnen gekregen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Officejet 4500 is op diverse manieren aan te sluiten. Natuurlijk kunt u deze direct op uw computer aansluiten via de meegeleverde usb-kabel, maar u kunt ook kiezen voor een aansluiting op het netwerk via lan of wifi. Wifi werkt met de 802.11 b/g-standaard en is aan- en uit te zetten met een eigen knop. De all-in-one kan zowel in zwart-wit als kleur faxen en kopiëren. Handig bij deze handeling is de sheetfeeder, waarmee u een klein stapeltje van maximaal twintig documenten kunt faxen, kopiëren of scannen. Minder handig is het feit dat de papier invoer- en uitvoerbak hetzelfde gebied beslaan. In onze test levert dit geen problemen op, maar echt handig vinden we het niet.

De Officejet 4500 werkt met twee type cartridges: zwart en een driekleurencartridge. De inktkosten per pagina berekenen we aan de hand van de iso-metingen die HP opgeeft. Hiermee komen we uit op totale inktkosten van 14 cent per pagina wanneer u een normale zwartcartridge gebruikt en 10,5 cent wanneer u een XL-zwartcartridge gebruikt. Dit hebben we goedkoper gezien. Deze hogere kosten zijn waarschijnlijk te wijten aan de driekleurencartridge.

De printer biedt vele mogelijkheden, hij kan zelfs via een webinterface beheerd worden, en is prettig in het gebruik. Er is een uitgebreide installatieprocedure die u stapsgewijs door het proces leidt. Wel is de printer aan de trage kant. Voor een zakelijke all-in-one vinden we dat een minpunt. De afdrukken zijn overigens wel van een prima kwaliteit, waarbij afgedrukte foto's in positieve zin opvallen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • veel mogelijkheden
  • traag
De Officejet 4500 Wireless is op zich een prima all-in-one maar het printen van documenten had van ons sneller gemogen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: