abonneren

MFC-5890CN

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.
We kijken naar de MFC-5890CN van Brother.

De Bother MFC-5890CN is een zeer betaalbare A3-all-in-one print en heeft tevens als één van de weinigen nog een fax functionaliteit. Met een beetje goed shoppen haalt u deze all-in-one in huis voor nog geen 162 euro.

De afdrukkwaliteit is iets minder scherp dan bij de Brother DCP-585CW, maar in vergelijking met de concurrenten zijn de foto's nog steeds zeer scherp. De kleuren zijn ook hier aan de bleke kant. Mensen verliezen een beetje hun gezonde kleur en de kleurvlakken zijn ietwat aan de korrelige kant. Dunne lijnen zijn daarentegen haarscherp.

Doordat alles zo scherp is, zijn de kleurovergangen harder en lopen ze niet echt mooi in elkaar over. Dit veroorzaakt een hele lichte banding. Deze scherpte pakt overigens wel prima uit op gewoon papier. Afbeeldingen zijn goed helder en diverse kleurrijke objecten zijn goed te onderscheiden.

De tekstkwaliteit is gelijk aan die van de Brother DCP-585CW. De inktkosten liggen iets lager maar zitten nog steeds boven de 80 cent per foto. De bediening van het paneel met kleuren lcd scherm is niet heel intuïtief. Zo moet u als u vanuit een menu naar een ander menu wilt gaan, altijd eerst de rode cancel-knop indrukken, omdat u anders een dubbelpiep als foutmelding krijgt. Daarnaast wordt elke druk op een toets vergezeld met een piep die niet uit te zetten is. Dat is behoorlijk irritant.

Het vervangen van de cartridges is echt een peulenschil dankzij een handig klepje aan de voorkant en een innovatief kliksysteem waarmee met een druk op een knopje de cartridge verwijderd wordt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • A3 printen is mogelijk
  • zeer scherpe afdrukken
  • irritante piepjes tijdens bediening
  • bleke afdrukken
Gezien zijn prijs en de mogelijkheden die u ervoor krijgt is de Brother MFC-5890CN zeker geen slechte deal. Een goedkopere A3 printer vindt u niet. Voorwaarde hiervoor is wel dat u ook A3 prints wil afdrukken, anders kunt u beter krijgen voor hetzelfde geld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord