abonneren

Interact S605

Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.
We kijken naar de Interact S605 van Lexmark.

Lexmark had vroeger niet zo'n heel goed imago wat printers en afdrukkwaliteit betreft, maar dat imago heeft het merk intussen achter zich gelaten. Dit is ook duidelijk te merken aan de Interact S605 all-in-one, die echt zeer chic aandoet. De aansluitmogelijkheden zijn wel wat beperkt met alleen usb en wifi (n). Een ethernet-aansluiting had niet misstaan. De interne scanner is qua resolutie laag als we deze vergelijken met de concurrentie. De afgedrukte tekst op normaal papier is perfect van kwaliteit; hierop hebben wij niks aan te merken.

De printkwaliteit van afbeeldingen op normaal papier is haarscherp, hoewel we de kleuren wel ietwat flets vinden. Bij grote kleurvlakken treedt er heel lichte banding op. Toch is de algehele afdrukkwaliteit op normaal papier bijzonder goed. Ook de kwaliteit van afgedrukte foto's is uitstekend. De foto's zijn mooi scherp, waarbij alleen de kleur soms wat uit balans is. Zo zijn sommige kleuren vrij flets, terwijl bijvoorbeeld rood weer te rood is, waardoor er weinig verschil is tussen rode objecten onderling. Desondanks hebben de afdrukken geen last van een rode kleurzweem.

De bediening is uiterst plezierig dankzij het grote, intuïtieve touchscreen. Er zijn vele instellingen aanwezig en het is een plezier om de printer op deze manier te bedienen. Ook zitten er handige foefjes in, zoals instellingen voor het kopiëren van een identiteitskaart. Het vervangen van de cartridges gaat erg makkelijk, hoewel het mechanisme dat de cartridges op zijn plaats houdt niet heel erg stevig voelt. Ook is de printkop niet zomaar te vervangen. Als deze stuk gaat, kunt u dus de hele printer weggooien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede afdrukken
  • fijne bediening
  • printkop is niet te vervangen
  • relatief lage scanner resolutie
De Interact S605 is een prima all-in-one die ook in een kleine kantooromgeving niet zal misstaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie