abonneren

HP Photosmart 7510

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
HP heeft zijn all-in-one printerlijn vernieuwd en het topmodel is de HP Photosmart 7510: een internet-connected all-in-one waarmee je kan printen, kopiƫren, scannen en zelfs faxen. En omdat hij aan internet gekoppeld is, biedt hij nog veel meer functionaliteit. Dat belooft veel goeds, maar hoe zit het met de kerntaken van deze all-in-one?

De HP Photosmart 7510 is uitgerust met heel veel extra functionaliteit. Om te beginnen is hij via wifi aan te sluiten op je netwerk en is hij uitgerust met een documentfeeder en een duplex-unit om geautomatiseerd dubbelzijdig te printen. Ook een SD-kaartlezer en usb-poort om foto's van af te drukken of naartoe te scannen ontbreekt niet. Daarnaast biedt hij alle mogelijkheden die je van een moderne all-in-one mag verwachten, inclusief push-scannen over wifi naar je computer. De faxfunctionaliteit is gesimuleerd. Je hebt dus geen fysiek toetsenbord om mee te faxen evenals geen telefoonlijn. In plaats daarvan fax je over het internet via E-fax. Met deze dienst kun je een uniek faxnummer aanvragen en per maand gratis 20 faxen versturen en ontvangen. Wil je meer, dan moet er betaald worden.

Verder beschikt de Photosmart 7510 over E-printing. Hiermee kun je documenten die je afgedrukt wil hebben direct mailen naar je printer. Handig als je niet thuis bent. Nieuw is de ondersteuning van AirPrint. Apple apparaten zoals de iPhone en iPad kunnen, mits zij in hetzelfde netwerk zitten, direct documenten naar de printer sturen om deze af te drukken.

HP biedt een bescheiden appstore met extra applicaties die je kan installeren op de 7510. Het aanbod is beperkt en sommige applicaties bevatten zowel geen Engelse als Nederlandse taal. De extra apps zijn dan ook meer een gimmick. Grappig is de Facebook applicatie, waarmee je foto's van je facebook account direct kan afdrukken. De kwaliteit van deze foto's laat alleen wel te wensen over.

Afgedrukte foto's van de Photosmart 7510 zijn haarscherp. Veel scherper dan de concurrentie, echter worden de afdrukken wel geplaagd door een gele zweem wat met name bij huidskleuren een nadelig effect heeft. De afdruksnelheid is uitstekend. Tekstdocumenten worden met een gemeten snelheid van bijna 9,5 pagina's per minuut afgedrukt. Over een foto op A4 formaat doet hij wat langer: 2 minuten en 23 seconden. In vergelijking met de concurrentie is dat acceptabel. De afdrukkwaliteit op normaal papier is uitstekend. We nemen geen vreemde kleurzwemen waar en de afdrukken worden ook niet geplaagd door zaken als bleeding (door elkaar lopen van inkt) en banding (lichte strepen door je afdrukken).

Over de driver van de Photosmart 7510 zijn we minder enthousiast. Zo dachten we in eerste instantie dat het niet mogelijk was om randloos foto's af te drukken. Nergens kunnen we namelijk in het print-dialoogvenster kiezen voor randloos printen. Na flink zoeken in de geavanceerde instellingen van de driver, vinden we eindelijk een functie om randloos printen in te schakelen. Waarom wordt randloos printen niet als papierkeuze gegeven zoals Canon dat doet met zijn all-in-ones?

Verder krijgen we het bij ons test-exemplaar niet voor elkaar om foto's vanaf de pc af te drukken op 10x15 cm fotopapier. We stellen het papier in, maar de 7510 blijft heel eigenwijs A4-papier uit de papierlade pakken en laat de aparte lade met 10x15 cm fotopapier ongemoeid. Vervolgens kunnen we wel direct op de printer zelf foto's moeiteloos afdrukken op 10x15 cm fotopapier. Het papier was dus niet verkeerd geladen. Minpunten voor HP dus.

De bediening van de Photosmart 7510 verloopt via een touchpad. Deze besturing is redelijk gebruiksvriendelijk. Met duidelijke iconen word je gemakkelijk de weg gewezen. Wel jammer is dat het scrollen regelmatig hapert, waardoor het soms lastig is precies datgene te kiezen wat je eigenlijk wil.

Vervelend vinden we de onbetrouwbare doorvoer van fotopapier . We gebruiken HP's eigen Premium Photo papier, maar het gebeurt met enige regelmaat dat foto's scheef op het papier worden afdrukt. Dit terwijl het papier toch goed in de lade geplaatst en geklemd is.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Haarscherpe afdrukken
  • Veel functionaliteit
  • Slechte driver
  • Papierdoorvoer onbetrouwbaar
  • Gele zweem in afdrukken
HP heeft met de Photosmart 7510 vooral ingezet op mogelijkheden, en hoewel we daarvan gecharmeerd zijn, vinden we het jammer dat HP hierdoor vergeten is te kijken naar de basale functionaliteiten van een printer. Niet fatsoenlijk 10x15 cm foto's af kunnen drukken, moeizaam randloos printen en een onbetrouwbare papierdoorvoer vinden wij te grote minpunten om deze all-in-one van 199 euro aan te raden.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie