abonneren

HP Photosmart 5520

Omdat we over het algemeen geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op technologische vlak, richten we ons meestal op de wat duurdere modellen all-in-ones. Daar worden nieuwe snufjes immers als eerste aan toegevoegd. Goedkopere modellen hebben echter ook zo hun charmes! Wij testen all-in-one inkjetprinters van rond de € 100, met een enkele uitschieter naar beneden.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • ePrint-functionaliteit
  • afdrukwaliteit
  • Minpunten
  • vastlopers

Terwijl we dit artikel aan het schrijven zijn, stuurt HP het instapmodel op van de vernieuwde Photosmart-lijn, een serie all-in-ones die, zoals de naam al doet vermoeden, gericht is op het afdrukken van foto’s. Naast de Photosmart 5520 bestaat de lijn uit de 6520 en de 7520. Dit staat ook duidelijk aangegeven op een grote sticker bovenop het apparaat, waarop aangegeven wordt over welke functionaliteit het model beschikt. In een winkel is dat misschien handig als de drie modellen uit de lijn naast elkaar staan. Ga je online winkelen, dan heeft het minder zin, maar dan ga je uiteraard gewoon naar de website van HP om een vergelijking te maken.
Qua uiterlijk valt de Photosmart 5520 behalve door de al besproken sticker niet echt op. Wat ons wel een beetje tegenvalt, is dat dit model gebruikmaakt van dezelfde papierinvoermethode als de hierboven besproken 3070A. Dit betekent ook hier dat er maar weinige vellen papier tegelijkertijd in kunnen worden gestopt en dat de uitvouwbare uitvoertray niet echt overtuigt als het gaat om stevigheid.
De mogelijkheden van de Photosmart 5520 komen ruwweg overeen met die van de Epson die we in deze test bespreken. Automatisch dubbelzijdig afdrukken zit er dus niet in. Verder zien we ook geen netwerkaansluiting, althans niet voor een netwerkkabel. Het is gelukkig wel mogelijk om draadloos verbinding te maken met een router. Ook dit model van HP beschikt over ePrint, waarmee je een zelfgekozen e-mailadres kunt toewijzen aan je printer. De bijlagen bij mailtjes die je hierheen stuurt, worden dan automatisch door de printer afgedrukt. Ten slotte is het mogelijk om rechtstreeks van een sd-kaart (bijvoorbeeld uit een camera) af te drukken.
De HP Photosmart is geen snelheidsmonster, al is hij snel genoeg vergeleken met modellen van andere merken in deze prijsklasse. De kwaliteit van de afdrukken is goed tot zeer goed. De Canon en de Dell doen het nog net iets beter, maar veel scheelt het niet. Wat vooral opvalt, is dat afgedrukte tekst er mooi zwart en behoorlijk scherp uitziet, zelfs als de letters een puntgrootte van drie hebben. Met standaardinstellingen zijn de kleuren die printer afdrukt niet bijzonder fraai, maar dat verandert radicaal als er gekozen wordt voor de beste instellingen (en fotopapier). Dan zien de afdrukken er namelijk uitstekend uit. De Photosmart 5520 doet zijn naam eer aan en levert de beste prestaties op dit punt van alle deelnemers aan deze test. Alleen bij een foto waarin zowel grote vlakken zwart als huidtinten aanwezig zijn, vergaloppeert de 5520 zich enigszins; het zwart is hier veel te flets.
Qua prestaties bevalt de 5520 dus uitstekend. Het enige minpuntje dat we zijn tegengekomen tijdens het testen, is dat we meerdere keren tegen afdrukproblemen aanlopen, zoals vastlopend papier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: all-in-ones, inkjetprinters