abonneren

HP Envy e-all-in-one 110

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
HP heeft een nieuwe all-in-one aan de Envy-lijn toegevoegd: de Envy 110. Met deze all-in-one kun je foto's printen, scannen, kopiëren en e-printen. De Envy 110 is bovendien met het strakke uiterlijk een lust voor het oog. Maar maakt deze all-in-one ook kwalitatief goede afdrukken?

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Vanaf de eerste blik op de printer is het duidelijk dat er veel aandacht aan het design van de HP Envy 110 is besteed. Deze all-in-one is met zijn stijlvolle uiterlijk namelijk een pareltje om naar te kijken. Met een hoogte van slechts 10,2 cm is de Envy 110 niet veel hoger dan een standaard scanner en ook de lengte (33,65 cm) en breedte (42,7 cm) zorgen ervoor dat het een vrij compacte all-in-one is. Aan de voorkant van de Envy zien we het touchscreen met een helder display.

Zodra je gaat printen klapt het touchscreen vanzelf omhoog en schuift er een mechanische opvangarm uit. Wanneer je de printer uitzet wordt de arm automatisch weer ingeklapt en schuift het display weer terug. We zijn onder de indruk! Het is wel jammer dat het slechts één opvangarm betreft. Wanneer je veel print zal de arm het niet allemaal kunnen opvangen. Daarnaast valt op dat er slechts één lade is. Dit betekent dat je de lade leeg moet halen als je documenten op een ander formaat wilt printen.

De HP Envy 110 beschikt over een aantal interessante extra mogelijkheden. Zo zijn er een aantal apps beschikbaar zoals Nu.nl, Picasa, Last FM en Facebook. Je kunt dan foto's printen direct van Facebook of artikelen van NU.nl. Hoewel het een leuke toevoeging is, voelt het toch meer als een gimmick aan. Wat wel erg interessant is: AirPrint. Zodra je met een Apple-product (iPhone, iPad of iPod Touch) in hetzelfde wifi netwerk als de Envy 110 zit, kun je bestanden vanaf dat apparaat direct uitprinten. Ook het e-printing is handig. Hiermee kun je documenten direct naar de printer mailen die deze dan afdrukt.

Met 6,4 zwart-wit pagina's per minuut en 4,3 kleurenprints is de Envy 110 niet de snelste printer op de markt. Bovendien doet hij meer dan twee en een halve minuut (222,49 seconden) over een a4 fotoprint op 300dpi en 41,92 seconden over een a4 scan op 300dpi.

Tekst printen doet hij kwalitatief gezien erg goed, we zien nergens bleeding en de tekst is goed leesbaar. Foto's printen gaat de Envy 110 wat minder goed af. Hoewel hij kleuren goed weergeeft, zijn de foto's minder scherp dan bij andere printers in het prijssegment en bij foto's met grote gekleurde vlakken gaat de Envy 110 hard onderuit. We zien overduidelijk strepen door de afdruk (blanding). Erg zonde! Ook vinden we het vervelend dat we diep in het menu moeten zoeken naar een optie om randloos af te drukken.

Scannen en kopiëren doet de all-in-one daarentegen wel gewoon naar behoren.
De HP Envy gebruikt twee cartridges: een zwarte en een tricolor. Met een standaard cartridge zou je tot 200 zwart-wit pagina's kunnen printen en met de standaard tricolor tot 165 kleurpagina's. Er zijn wel XL cartridges te koop waarmee je een aanzienlijk betere prijs/kwaliteit verhouding krijgt. Hiermee zou je tot 600 zwart-wit pagina's kunnen afdrukken. De moeite waard!

De Envy 110 gebruikt dus helaas geen aparte kleuren cartridges voor foto's, maar één drie kleuren cartridge. Dit merken we direct ook aan het inktverbruik bij het printen van foto's. We konden nog geen 10 a4 foto-afdrukken maken met één meegeleverde cartridge. Geen goedkope bezigheid dus.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • design
  • Apple Air Print
  • banding bij foto afdrukken
  • langzaam
  • standaard cartridge snel leeg
De Hp Envy 110 ziet er op het eerste gezicht goed uit. Qua design en techniek zijn we erg onder de indruk. Echter, kwalitatief gezien zijn de afdrukken niet goed genoeg. Met name de (soms) extreme banding in foto's vinden wij het grootste nadeel. Daarnaast is er nog het inktverbruik. Nog geen 10 a4 foto's printen met één standaard cartridge is gewoon echt te weinig. Al met al erg jammer, we hadden graag betere prestaties gezien met zo'n mooie all-in-one.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: