abonneren

HP Envy 120

Printers zijn bijna allemaal even snel, ze kunnen allemaal scannen en kosten vaak erg weinig. Waarom testen we er dan nog eentje? Omdat de Envy 120 van HP er wel erg aantrekkelijk uitziet.

HP heeft ervoor gekozen om het scangedeelte doorzichtig te maken, waardoor je perfect kunt zien welk gebied precies wordt gescand. Veel nut heeft het niet, maar de printer valt zo wel op. Omdat het hele scanelement in het deksel zit, is de scanklep wel zwaar. Scannen gaat behoorlijk snel: vijf seconden voor een preview en 15 seconden om te scannen. Je moet wel elk vel papier apart plaatsen, bij gebrek aan een feeder.

De installatie kan op twee manieren: via een usb-kabel of draadloos via wifi. Hou er tijdens de installatie wel rekening mee dat de Bing-taakbalk zich mee wil installeren. De printer verwelkomt je door automatisch naar boven te klappen. De papierlade en papierhouder worden bovendien motorisch bediend, dus jij hoeft helemaal niets te doen. De papierlade biedt wel slechts plaats voor 80 vellen. Dat is weinig, maar waarschijnlijk de tol die je moet betalen voor zo’n mooi toestel. Het klepje dat de gedrukte pagina’s opvangt, kan maar 25 vellen aan.

De Envy 120 is niet bepaald snel. Een printopdracht van 18 pagina’s met kleurenfoto’s en tekst duurt al snel zeven minuten, terwijl dezelfde printopdracht in zwart-wit in circa drie minuten klaar is. Om tweezijdig af te drukken, tellen we ongeveer een kleine minuut per pagina. Haastige spoed is zelden goed, en dat geldt hier evenzeer. De fotokwaliteit is, zelfs zonder fotopapier, opvallend goed. De kleuren ogen realistisch, er is geen rastervorming en het aantal ‘inktpuntjes’ is amper zichtbaar. Ook tekst wordt duidelijk afgelijnd afgedrukt.

Daarnaast bevat deze printer nog een aantal webdiensten waarmee je rechtstreeks tekenprenten of een kalender kunt afdrukken. Klinkt leuk, maar je zult ze waarschijnlijk zelden gebruiken. Dat is ook helemaal niet erg, want de Envy 120 heeft genoeg troeven met zijn kwaliteitsvolle afdrukken. Die hoge prijs betaal je nu eenmaal voor wat extra luxe.

Geschreven door: C├ędric Van op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: all-in-ones, inkjetprinters

Laatste reactie