abonneren

HP Deskjet 3070A

Omdat we over het algemeen geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op technologische vlak, richten we ons meestal op de wat duurdere modellen all-in-ones. Daar worden nieuwe snufjes immers als eerste aan toegevoegd. Goedkopere modellen hebben echter ook zo hun charmes! Wij testen all-in-one inkjetprinters van rond de € 100, met een enkele uitschieter naar beneden.

Deze HP is spotgoedkoop en dat is ook meteen duidelijk als je het apparaat aanzet. Het schermpje is namelijk erg basaal, met alleen zwarte tekst op een witte achtergrond. Deze basale indruk wordt versterkt door het ontbreken van aansluitingen, behalve usb en wifi. Ook de kwaliteit van de uitvouwbare uitvoertray houdt niet over. Die komt over alsof het elk moment weg kan waaien.
De kleurstelling van deze all-in-one is echter wel verrassend verfrissend, ook al klinkt dat misschien een beetje raar om over een grotendeels beige product te zeggen. Het is in elk geval eens een keer geen standaard (glanzend) zwarte doos, maar matbruin en beige. Daarnaast is ook dit instapmodel van HP voorzien van ePrint-functionaliteit. Je kunt hem dus online registreren, waarna je er slechts een mailtje heen hoeft te sturen om een bijlage bij die mail af te kunnen drukken. Behalve ePrint valt er niet bijzonder veel spannends te melden over de software die bij deze printer zit, of het moet HP Photo Creations zijn, waarmee je onder meer zelf fotoalbums maakt.
Kijken we naar de prestaties van de Deskjet 3070A, dan zien we dat hij over het algemeen net niet kan tippen aan de snelheid van de Brother en de Epson. De verschillen zijn bij de meeste tests echter dermate klein dat ze nauwelijks significant genoemd kunnen worden. De kwaliteit van de afdrukken is wat betreft tekst uitstekend. Tekst is niet alleen mooi zwart, maar ook nog eens scherp. Kleuren en foto’s drukt de HP wat te flets af. Een interessant voorval doet zich voor als we per ongeluk een foto proberen af te drukken van 1dpi, maar met enorme afmetingen. Waar de andere printers de afbeeldingen foutloos kunnen herschalen en er een fraaie afdruk van maken, is dit de HP te machtig. De foto die door de HP wordt geproduceerd, heeft behoorlijk te lijden onder “banding”. Uiteraard is dit geen gangbaar gebruiksscenario, maar het zegt wel iets over de mogelijkheden van de ingebouwde schaling.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: inkjetprinters, all-in-ones