abonneren

Epson Stylus Office BX525WD

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Bij deze uitgebreide all-in-one is software meegeleverd voor het afdrukken van foto's en het maken van volautomatische scans, waarbij typen documenten automatisch worden herkend en ook ocr toegepast kan worden.

Epson pimpt de scans behoorlijk: kleuren zijn voller en rijker dan bij andere all-in-ones. Sterker nog, de kleuren zijn zelfs voller dan het origineel!

Het initialiseren van de printer duurt lang en ook met het afdrukken van foto's is de BX525WD niet snel. Andere documenten worden wel snel afgedrukt. Tijdens het printen beweegt de all-in-one heftig, wat voor flinke vibraties aan de werktafel zorgt.

Waar we niet van gecharmeerd zijn, is Epsons keuze om alle functies van de all-in-one te blokkeren zodra een cartridge leeg is. Dit betekent dat u niet kunt scannen voordat u een lege cartridge vervangen hebt. Dit is bijzonder gebruiksonvriendelijk en beperkt de mogelijkheden. Op beide gebieden krijgt Epson dan ook strafpunten hiervoor.

De afgedrukte foto's zijn wel heel mooi, maar op donkere foto's zien we sporen van het loopwerk en dat is zonde. De andere afdrukken zijn van prima kwaliteit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooie afdrukken
  • volautomatische scan functie
  • apparaat blokkeert wanneer de inkt op is
  • lichte sporen op fotoafdruk te zien
Op de inkt en inktkosten van Epson hebben we geen kritiek, maar we raden Epson wel aan hun loopwerk en cartridgebeleid grondig na te kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie