abonneren

Dell V525w

Omdat we over het algemeen geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op technologische vlak, richten we ons meestal op de wat duurdere modellen all-in-ones. Daar worden nieuwe snufjes immers als eerste aan toegevoegd. Goedkopere modellen hebben echter ook zo hun charmes! Wij testen all-in-one inkjetprinters van rond de € 100, met een enkele uitschieter naar beneden.

Dell zien we niet zo heel erg vaak terug in vergelijkende tests van printers of all-in-ones om de eenvoudige reden dat het niet makkelijk is om testexemplaren te krijgen. Toch kun je op de Nederlandse site van Dell printers en all-in-ones vinden en kopen, dus het is interessant om een model te testen.
Toen we het in de inleiding hadden over de geest van Lexmark die rondwaart in een van de modellen in deze test, bedoelden we deze V525w. De vormgeving doet ons in elk geval meer dan een klein beetje denken aan bijvoorbeeld de X-serie van Lexmark. Ook de verwijderbare adapter achterin het apparaat geeft ons dat gevoel. Bij het installeren van de driver wordt het helemaal duidelijk, want daar staat bij de beveiligingswaarschuwing dat we hier te maken hebben met een bestand dat is uitgegeven door Lexmark International Inc.
De mogelijkheden van de Dell komen behoorlijk professioneel over. De V525w beschikt net als de Canon MX515 over een adf en faxfunctionaliteit, maar voegt daar ook een behoorlijk uitgebreid beheermenu aan toe. Je kunt hier bijvoorbeeld lijsten beheren van faxnummers en e-mailadressen. Het lijkt er dus op dat Dell zich met dit model richt op de thuiswerkende professional. Dat is op zich natuurlijk hun goed recht, maar hierdoor is het menu op de printer zelf niet altijd even overzichtelijk. We zijn bijvoorbeeld zelden een all-in-one tegengekomen waarbij het navigeren naar de wps-functie zoveel knopdrukken duurt. Deze reis gaat tevens langs menu’s die voor leken niet te begrijpen zijn.
De prestaties van de Dell V525w passen bij het wat professionele overkomen. De afdrukken komen lekker snel uit het apparaat gerold en ook de kopieersnelheid is dik in orde. Qua kwaliteit zien we ook “professionele” trekjes. Dit houdt in dat tekst er mooi zwart en scherp uitziet. Op dit vlak kan de V525w zich meten met het andere wat zakelijkere model in deze test, de Canon MX515. De kleurenafdrukken van de V525w missen echter duidelijk kleurdiepte, wat op zich niet heel gek is als je bedenkt dat een fotoafdruk met de hoogste instellingen er in dertig seconden doorheen wordt getrokken. Zo bezien vallen de prestaties op dit punt eigenlijk nog mee, maar het resultaat haalt het niet bij dat van de andere modellen in de test.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: all-in-ones, inkjetprinters