abonneren

Brother DCP-J315W

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
De DCP-J315W is een All-in-One instapmodel voor nog geen 100 euro. Echter kent deze machine wel wat kleine onhandigheden.

Zo gaat de klep om afgedrukt papier op te vangen maar beperkt open en als u niet oppast, trekt u de gehele papiercassette uit het apparaat. Daarnaast verloopt de papierdoorvoer niet goed, waardoor geprinte documenten aan de bovenkant licht beschadigd zijn. Wel kan dit instapmodel een pushscan uitvoeren over het wifi-netwerk en zijn de inktcartridges heel gemakkelijk te vervangen via een klepje aan de voorkant.

Wat software betreft, is er een klein scanprogramma meegeleverd waarmee u standaard scanopdrachten kunt uitvoeren. Ook is er ocr-software verwerkt in dit programma. Verder is er fotosoftware meegeleverd, genaamd FaceFilter Studio. Deze software stelt bijzonder weinig voor. U kunt er nog geen eens meerdere foto's tegelijk mee afdrukken.

Wat de afdrukkwaliteit van foto's betreft, zijn we niet onder de indruk. Er heerst een onnatuurlijk rode gloed en de foto's zijn erg donker, wat detailverlies oplevert. Afbeeldingen op normaal papier zien er beter uit, maar hier zijn de kleuren erg dof. Kopieën zien er echter wel prima uit. Wat het tempo betreft, is deze all-in-one de traagste uit de test.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goedkoop
  • push-scan via wifi
  • matige afdrukkwaliteit foto's
  • papierdoorvoer niet helemaal goed
Alle testresultaten bij elkaar genomen kunnen we de DCP-J315W geen winnaar noemen. Vooral op foto gebied laat deze all-in-one nogal wat steken vallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie