abonneren

Canon Pixma MX515

Omdat we over het algemeen geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op technologische vlak, richten we ons meestal op de wat duurdere modellen all-in-ones. Daar worden nieuwe snufjes immers als eerste aan toegevoegd. Goedkopere modellen hebben echter ook zo hun charmes! Wij testen all-in-one inkjetprinters van rond de € 100, met een enkele uitschieter naar beneden.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • zeer compleet
  • uitstekend schermpje
  • webinterface
  • Minpunten
  • geen losse cartridges
  • langzaam

De MX515 van Canon is eigenlijk een MG4150 met wat extra’s. De printengine van de twee apparaten is namelijk hetzelfde. De MX515 is alleen een van de instapmodellen uit de kleinzakelijke MX-lijn van Canon, terwijl de MG4150 in het consumentensegment valt.
De MX515 is voor dit prijspunt verrassend compleet. Sterker nog: het is erg lastig, zo niet onmogelijk, om een all-in-one te vinden voor nog geen € 85 die completer is. In tegenstelling tot de drie andere machines in deze test beschikt de MX515 over een adf, duplexunit, faxfunctie, een usb-hostaansluiting (PictBridge-compatibel) en een lan-aansluiting. Ook een kaartlezer zit erop, een voorziening die verder alleen de Epson en de HP Photosmart 5520 in deze test ook hebben. De faxfunctionaliteit en adf komen we ook tegen op de Dell V525w.
Het schermpje op de MX515 is het beste van alle deelnemers, onder andere doordat Canon ervoor gekozen heeft om geen aanraakbediening toe te passen, maar de bediening met pijltjestoetsen naast het scherm te laten plaatsvinden. Dit heeft als voordeel dat er geen touchlaag op het scherm aangebracht hoeft te worden, waardoor kleuren net iets frisser ogen en de kijkhoeken over het algemeen iets beter zijn. De Dell V525w heeft weliswaar ook geen touchlaag op het schermpje, maar hiervan zijn de kijkhoeken duidelijk minder.
Iets wat de MX515 niet heeft en de andere modellen in deze test wel, zijn losse kleurencartridges. Bij de Canon moet je het doen met een enkele cartridge waarin alle kleuren zitten. Als een van de kleuren op is, moet je de hele cartridge vervangen. Dat is wellicht voor sommigen een reden om deze all-in-one links te laten liggen. Aan de andere kant, over het algemeen gaan kleuren redelijk gelijkmatig op.
Wat betreft functionaliteit biedt de MX515 ook alles wat je tegenwoordig mag verwachten van een all-in-one, al is het softwarematig allemaal wel iets minder centraal geregeld dan bij bijvoorbeeld de Brother in deze test. Daar staat tegenover dat de webinterface redelijk uitgebreid is. Zo kun je gebruikersrechten toewijzen, waarmee het mogelijk is om bepaalde ip-adressen de toegang tot de printer te ontzeggen. Via de Solution Menu EX-software download je tevens foto’s en andere documenten van Creative Park.
De mogelijkheden zijn dan weliswaar uitstekend, maar de afdruksnelheid van de MX515 valt wat tegen. Het is duidelijk en met afstand de langzaamste van allemaal. Daar staat dan weer tegenover dat het wat bedaagde tempo van de Canon wel zorgt voor een uitstekende weergave van tekst. Deze is diepzwart en zeer scherp. De kleurenafdrukken zijn ook behoorlijk goed, al valt wel op dat grote, zwarte vlakken in foto’s een roestkleurige gloed krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: all-in-ones, inkjetprinters