abonneren

Canon PIXMA MG4250

Een huishouden is eigenlijk een minibedrijfje en daarin kan een multifunctionele printer prima zijn diensten bewijzen: foto’s afdrukken vanaf telefoon, tablet of computer en documenten scannen, mailen of als pdf bewaren.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • snel en hoge printkwaliteit
  • draadloze functionaliteit
  • dubbelzijdig printen
  • Minpunten
  • geen touchscreen-lcd-scherm
  • geen usb-stick-in/uitgang

Als we vroeger een printer testten, dan maakten we honderden printjes om te kijken hoe de kwaliteit van foto’s, illustraties en tekst eruit kwam rollen. Dat is tegenwoordig niet meer nodig, want met die kwaliteit zit het meer dan goed. Zo ook bij de Pixma MG4250: schitterende A4-prints randloos op fotopapier (ook vanaf geheugenkaart), supersnel zwart-witte tekstdocumenten printen en kleurrijke verslagen met opmaak. Voorwaarde voor deze hoge kwaliteit is wel dat je origineel papier en inkt gebruikt. Dat lijkt duurder, maar je hebt zelden nog een “kleurenmisdruk” en de prints zijn duurzamer. Ook de prijzen van cartridges vallen mee: € 28 voor een zwartcartridge, € 26 voor een kleurencartridge, beiden in XL-formaat.
De toegevoegde waarde van een multifunctional ligt vooral in zijn gebruiksvriendelijkheid en extra mogelijkheden. De menu’s op het lcd-scherm van de MG4250 zijn Nederlandstalig met duidelijke helpvensters. Ook wordt er veel nuttige software meegeleverd (My Image Garden: kalenders, kaarten, collages, disklabels) en is er online veel te beleven in Creative Park Premium. Omdat de MG4250 wifi aan boord heeft, print je niet alleen draadloos vanaf een computer, maar ook vanaf je tablet of telefoon (Canon EPP-app en AirPrint). Dankzij Google Cloud Printing druk je vanuit Chrome zelfs foto’s en pagina’s af via internet. Dus staat thuis je printer aan en maak je onderweg een foto met je mobiele telefoon, dan laat je hem meteen thuis afdrukken. Al met al is de Pixma MG4250 een echte duizendpoot, en dat voor een prijs van nog geen € 100.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: All-in-one, Printers, inkjetprinters