abonneren

BubbleJet i9950

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Supersnel A3+ foto's printen.

Van de drie grote printermerken heeft Canon met de Fine technologie zijn printkoppen het verst geoptimaliseerd, ten eerste in grootte en ten tweede in afmetingen van de spuitmondjes (nozzles). Het resultaat: de grootste printkop met de meeste micro-nozzles. Het voordeel hiervan zijn de 2-pl (picoliter) kleine inktdruppels die nauwkeurig geplaatst worden met een hoge printsnelheid; een grote printkop beslaat in één keer een groot oppervlak.
Canon gebruikt acht kleuren met als extra kleuren groen en rood. Dit vergroot het bereikbare kleurenspectrum. De inkt zit in doorzichtige losse inkttankjes; handig, want je vervangt alleen de inkt die op is, wat goedkoper is én beter voor het milieu. Makkelijk is de directprintfunctionaliteit: je sluit een PictBridge-compatibele camera aan de op de printer en kunt zonder tussenkomst van de pc foto’s afdrukken. Jammer is wel dat directprinten ruim tweemaal zolang duurt. Extra is de afdrukmogelijkheid op cd’s en dvd’s.
De i9950 is met een flinke voorsprong de snelste A3+printer binnen dit segment. Een fotoafdruk van 10 x 15 in de beste kwaliteit rolt in 45 seconden van de printer, een A4 doet er 1.15 minuut over een A3 2 tot 4 minuten. Het Canon Photopaper Pro zorgt door zijn hoge glanswaarde samen met de gebruikte inkten op dye-basis (verf) voor scherpe, fraai gekleurde afdrukken met kleurnuances zonder enige korrelvorming. De afdrukkwaliteit is goed: heldere maar soms wat harde kleuren, goed contrast en prima scherpte. Een zwartwitafdruk is wat aan de blauwe kant en zwart is niet echt zwart, maar grijs.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel.
  • Hoge kwaliteit.
  • Zwart is niet echt zwart.
  • Lichtechtheid blijft wat achter bij concurrentie.
Voor kleurenafdrukken een fantastische printer. Afdrukken van 10 x 15 tot A3+ op het mooie Photo Paper pro levert heel snel een heel mooi plaatje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: