Brother MFC-J4510DW

Printers zijn meestal niet sexy, maar deze Brother MFC-J4510DW doet aardig zijn best. Hij ziet er opvallend anders uit, vooral omdat hij zijn papier met de lange kant vooraan plaatst.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • kleine voetafdruk
  • stijvol
  • A3-afdrukken
  • Minpunten
  • soms middelmatige afdrukkwaliteit

Door zijn beperkte diepte past deze printer makkelijk op een bureau. Vooraan heb je een tamelijk groot 9,7-inch aanraakscherm met duidelijke pictogrammen voor een handige bediening. Je kunt hem installeren via usb, wifi of een bedraad netwerk en er zit een faxmodem in. Het wordt nog fraaier: omdat het papier landschapsgeörienteerd is, kan je via een manuele ingang achteraan ook in A3 afdrukken. In vergelijking met een A4-vel is er voor A3-papier dan wel geen automatische duplex, maar het blijft een technisch hoogstandje van Brother. In de papierlade is er plaats voor 150 vellen en in de automatische documentinvoer kun je 20 vellen klaarleggen om te kopiëren. Kopiëren gaat tamelijk snel: 10 gekleurde vellen kopiëren duurt net geen vier minuten en 17 zwart-witvellen zijn klaar in 3 minuten 20 seconden.

De afdrukkwaliteit ligt in de lijn met andere printers in deze prijscategorie. Enkel bij grafische afdrukken op gewoon papier scoort de MFC-J4510DW niet zo heel goed. Pure tekstafdrukken kunnen ook beter, maar zijn voldoende voor zakelijk gebruik. Foto’s op glossy fotopapier zijn kwalitatief vergelijkbaar met afdrukken in fotowinkels. Een fotoafdruk van 10 bij 15 centimeter gaat ook tamelijk snel: 1 minuut 7 seconden. In de zakelijke QualityLogic-printtest haalt hij 3,3 pagina’s per minuut.

In feite is de Brother MFC-J4510DW een doorsnee printer, tot je kijkt naar zijn compacte formaat, de mogelijkheid tot A3-prints en het grote aanraakscherm. Vooral A3-afdrukken met zo’n kleine printer, in deze prijsklasse, dat is zeldzaam. Dat hij ook nog eens mooi is, is meegenomen. Print je echter op regelmatige basis meerdere A3-vellen, dan kan je beter zoeken naar een printer met een A3-papierlade.

Geschreven door: Cédric Van op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: printers, brother