abonneren

Brother DCP-J715W

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
De DCP-J715W is een uitgebreider model all-in-one dan het standaard instapmodel, maar deze is niet vrij van onhebbelijkheden.

De DCP-J715W heeft vreemd genoeg problemen met Brothers eigen fotopapier. Zodra er maar één velletje in de papierlade zit, treedt er structureel een papierstoring op. Maar niet alleen de printdoorvoer heeft problemen. Ook de sheetfeeder bovenop de scanner weet originele documenten structureel aan de punten te beschadigen wanneer ze weer naar buiten komen.

Verder kunt u alleen printerreinigingsacties initiëren op de all-in-one zelf en niet vanuit de driversoftware. Wat de software betreft, is deze Brother gelijk aan het instapmodel - de DCP-J315W- , behalve dan dat het programma Paperport 11SE is meegeleverd met een ocr-oplossing van Nuance.

Als we naar de afbeeldingen kijken op zowel fotopapier als normaal papier, dan worden we niet blij. Ze hebben last van banding (lichte strepen) en bevatten een rode gloed. De huid komt daardoor onnatuurlijk over, wat vooral te zien is bij lichte huiden, zoals blank en Aziatisch. Afgedrukte zwart-witfoto’s zijn beter, evenals de zwart-witkopieën, die echt heel mooi zijn en waarbij alle details behouden blijven.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooie zwart/wit foto's
  • zwart/wit kopieën zijn erg mooi
  • veel mogelijkheden
  • matige foto afdrukken
  • structurele papierdoorvoerproblemen
De Brother DCP-J715W bevat veel mogelijkheden, maar de matige afdrukkwalteit en de kleine ongemakken halen deze all-in-one naar beneden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie