abonneren

Brother DCP-J525W

Omdat we over het algemeen geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op technologische vlak, richten we ons meestal op de wat duurdere modellen all-in-ones. Daar worden nieuwe snufjes immers als eerste aan toegevoegd. Goedkopere modellen hebben echter ook zo hun charmes! Wij testen all-in-one inkjetprinters van rond de € 100, met een enkele uitschieter naar beneden.

De DCP-J525W van Brother is een vrij robuust ogende all-in-one vergeleken met enkele van de andere deelnemers. Het gebruikte materiaal zorgt ervoor dat deze all-in-one lekker stevig aanvoelt. Ook het uitschuifbare onderdeel dat fungeert als opvang voor de printjes voelt steviger aan dan bij veel andere machines het geval is. Het is daarnaast de enige printer van de vier in deze test waarbij de scanklep in zijn geheel dermate ver omhoog kan dat er ook een boek van gemiddelde afmetingen onder past zonder dat de klep helemaal schuin staat.
Het touchscreen op de J525W werkt prima. Het resistieve scherm reageert vlot op de invoer en Brother heeft drie sneltoetsen aangebracht waar je evenzoveel favoriete commando’s onder kunt opslaan. Wat betreft aansluitingen heeft Brother ervoor gekozen om geen lan-aansluiting op deze printer aan te bieden. Dat is het geval op drie van de vier all-in-ones. Op zich is het ontbreken van een dergelijke aansluiting geen enorm probleem. In een thuisnetwerk voldoet een draadloze netwerkverbinding, die wel op de J525W zit, prima. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de printer via usb te bedienen. Die aansluiting zit zoals we inmiddels gewend zijn van Brother binnenin de all-in-one. Voor het overige ontwaren we echter geen enkele aansluiting. Zowel een kaartlezer als een usb-poort ontbreken.
Wat betreft extra functionaliteit is er weinig bijzonders te melden, behalve dan dat Brother met de Control Center- en BRAdmin goede en overzichtelijke beheersoftware aanbiedt. Via het netwerk is de printer wel te benaderen, maar kun je alleen maar AirPrint en Google Cloud Print in- en uitschakelen.
De prestaties van de DCP-J525W zijn op zich niet verkeerd. Hij is prettig snel en de kleurenafdrukken zien er redelijk goed uit, al hadden de kleuren wel wat sprekender gemogen. Tekst drukt de J525W jammer genoeg niet echt diepzwart af en het is niet zo scherp als we bij enkele van de andere deelnemers zien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: all-in-ones, inkjetprinters

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord