abonneren

Brother DCP-6690CW

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Voor wie een all-in-one zoekt met A3-ondersteuning, heeft Brother de DCP-6690CW.

Dit is een flinke all-in-one met twee lades en een sheetfeeder bovenop de A3-scanner. De printerlades zijn compact ontworpen en zijn standaard ingeklapt, zodat er maximaal A4-papier inpast. Door de lades uit te schuiven, kunt u A3-papier gebruiken. De papierdoorvoer blijft een kwaal bij Brother. Zelfs in de handleiding staat dat er meer dan één vel papier geplaatst moet worden om doorvoerproblemen te voorkomen. Ondanks dat is de DCP-6690CW wel heel gebruiksvriendelijk. Dit is mede te danken aan het touchscreen dat vooraan op de all-in-one te vinden is. De graphics op het scherm zijn functioneel, hoewel het wel jammer is dat codes op een sms-manier ingevoerd moeten worden.

De DCP-6690CW is niet snel, tekstdocumenten - met en zonder grafiek - worden afgedrukt met iets meer dan vier pagina’s per minuut. Ook foto's afdrukken duurt betrekkelijk lang: zo'n 8,5 minuten per A4. Het afdrukken van een A3-foto neemt ongeveer een kwartier in beslag. De fotoafdrukkwaliteit valt tegen. Zwarte maatpakken zijn deels zwarte vlakken zonder detail. Ook met de blanke huidskleur heeft de printer moeite. Ze worden iets te rood weergegeven. Kopieën zijn wel van prima kwaliteit, evenals de afdrukkwaliteit op normaal papier.

Deze all-in-one heeft uitgebreide mogelijkheden. Naast de A3-ondersteuning lust de DCP-6690CW ook de meest gangbare geheugenkaarten: sd, xd, ms en compactflash. Ook heeft de printer een usb-poort waarvan en naartoe bestanden geschreven en gelezen kunnen worden en zijn push-scans over wifi mogelijk. Jammer is dat bij het maken van kopieën alleen maar uit standaardmaten gekozen kan worden. Een afwijkend formaat, bijvoorbeeld een magazine, wordt dus lastig gekopieerd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • veel mogelijkheden
  • papierdoorvoer is niet optimaal
  • fotokwaliteit valt tegen
De DCP-6690CW biedt veel functionaliteit en prima afdrukken op normaal papier, maar voor foto's raden wij hem niet aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie