}
abonneren

7 goede printers voor zakelijk gebruik

printers voor zakelijk gebruik

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Lees verder op pagina 2

Lexmark CS410dn (130,95 euro)

printers voor zakelijk gebruik

Het Amerikaanse Lexmark ontwikkelt betaalbare kleurenlasers en de CS410dn is daarvan een mooi voorbeeld. Wie goed speurt op internet, betaalt iets meer dan 130 euro voor dit exemplaar. Het model is voorzien van een dualcore-processor met een kloksnelheid van 800 MHz. Daarnaast is er 256 MB geheugen aanwezig. Lexmark claimt dat de CS410dn capabel genoeg is om dertig pagina’s per minuut in zowel zwart als kleur te verwerken.

Hoewel de behuizing behoorlijk compact is, heeft de fabrikant een interne duplexmodule toegevoegd. Bij dubbelzijdig afdrukken haalt deze printer een snelheid van vijftien printjes per minuut. De afdrukkwaliteit in kleur is met 2400 × 600 dpi voor een budgetprinter erg netjes. Onderop bevindt zich een papierlade met een capaciteit voor 250 vellen. Eventueel is er uitbreiding van de papiercassette mogelijk. Connectiviteit is aanwezig in de vorm van een 802.11b/g/n-adapter, ethernet, usb en ondersteuning voor AirPrint. Voor Google Cloud Print is er helaas geen ondersteuning.

Met de Lexmark Mobile print-app kun je overigens wel vanuit Android (en ook iOS) afdruktaken verzenden. De behuizing oogt vrij simpel met aan de bovenzijde alle bedieningselementen. In tegenstelling tot veel andere hedendaagse printers bevat de CS410dn nogal wat fysieke knoppen. Zo zijn er onder meer numerieke toetsen en navigatiepijlen aanwezig. De reden hiervoor is dat het display niet aanraakgevoelig is. Deze Lexmark-telg biedt plek aan vier cartridges.

Xerox C400V_DN

printers voor zakelijk gebruik

Xerox is een begrip op het gebied van kantoorprinters en de C400V_DN bevestigt deze reputatie. Deze kleurenlaser kan weliswaar alleen printen, maar de makers hebben allerlei aanvullende slimmigheden toegevoegd. Is de cartridge bijvoorbeeld bijna leeg, dan bestelt deze printer automatisch een nieuw exemplaar. Dit model werkt nauw samen met het cloudplatform van Xerox, namelijk ConnectKey. Hiermee voer je bijvoorbeeld rechtstreeks afdrukken uit vanuit de cloud, waarbij je voorbeeldweergaven van scans op het aanraakscherm bekijkt.

Een prettige gedachte is dat verzonden afdruktaken zijn beschermd met een krachtige encryptie, zodat hackers de documenten niet kunnen onderscheppen. Dit soort slimmigheden vereisen natuurlijk wel wat rekenkracht. De processor heeft dan ook een kloksnelheid van 1,05 GHz en er is maar liefst 2 GB werkgeheugen aanwezig. Xerox belooft een printsnelheid van 35 pagina’s per minuut op een maximale printresolutie van 600 × 600 dpi. Automatisch dubbelzijdig afdrukken is mogelijk en de twee papierladen bieden in totaal plek aan zo’n zevenhonderd vellen.

De C400v_DN laat zich via usb rechtstreeks op een computer aansluiten, al is er ook een gigabit-ethernetpoort beschikbaar. Met mobiele apparaten communiceert deze machine via een nfc-chip. Een wifi-module is helaas optioneel, want dit onderdeel is niet standaard inbegrepen. Een gemiste kans, aangezien de C400v_DN wel protocollen als AirPrint, Mopria en Google Cloud Print ondersteunt. Net zoals bij de meeste printers gaan ook in dit exemplaar vier cartridges.

OKI MC573DN (429 euro)

printers voor zakelijk gebruik

Voor bedrijven die een betaalbare en veelzijdige kleurenledprinter overwegen, is de OKI MC573DN een interessante optie. Het is een all-in-one-model met een indrukwekkend bedieningspaneel aan de voorzijde. Hierop pronkt een kleurenaanraakscherm van 17,78 centimeter en allerlei fysieke knoppen. Er is overigens een fax ingebouwd, dus vandaar de numerieke toetsen. Bovenop bevindt zich een automatische documentinvoer (RADF) die dubbelzijdige scans en kopieertaken kan verwerken. Er is hierin ruimte voor vijftig vellen.

De onderste papierlade en multifunctionele lade herbergen respectievelijk maximaal 250 vellen en 100 vellen. Is dat onvoldoende, dan is er uitbreiding van een extra lade met 530 vellen mogelijk. De afdrukkwaliteit bedraagt 1200 × 1200 dpi. Ga je scannen, dan is er een resolutie van 600 × 600 dpi haalbaar. De opwarmtijd is relatief lang, namelijk ruim een halve minuut. Deze wachttijd maakt OKI ruimschoots goed, want deze machine drukt iedere twee seconden een document af. Aansluiten kan via usb of een gigabit-ethernetpoort.

Een draadloze netwerkadapter is verkrijgbaar als optionele accessoire. Gebruikers krijgen verder toegang tot het smart Extendable Platform (sXP) van OKI. Met dit platform voeg je de printer toe aan een omvangrijk documentmanagementsysteem met meerdere gekoppelde apparaten. Verder is afdrukken vanaf mobiele apparaten mogelijk, dankzij ondersteuning voor AirPrint en Google Cloud Print. In deze ledprinter gaan vier inktcartridges. Mocht je oprecht geïnteresseerd zijn in de MC573DN, let dan even goed op. De prijzen in de verschillende (web)winkels lopen namelijk sterk uiteen.

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Inkjetprinters, Laserprinters

Tags: HP, Printer, Epson, Canon, Xerox, Lexmark, oki

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR