7 goede printers voor zakelijk gebruik

printers voor zakelijk gebruik

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Lees verder op pagina 2
Hoewel bedrijven en particulieren steeds meer digitaal werken, blijft de printer veelal onmisbaar. Soms heb je nu eenmaal een factuur, rekeningoverzicht, jaarrekening of foto op papier nodig. Wat zijn goede opties? We zetten zeven printers voor bedrijven op een rijtje.

Wie maandelijks meer dan pakweg vijfhonderd afdrukken maakt, heeft een krachtige en stabiele printer nodig met voldoende capaciteit. Kortom, een exemplaar waarin flinke inktcartridges passen en een forse papierlade is geïntegreerd. Kantoormodellen hebben vaak meerdere papierlades met een duplexmodule voor dubbelzijdig afdrukken. Voeg daar een dubbelzijdige automatische documentinvoer aan toe en je kunt zowel de voor- als achterzijde van een stapeltje documenten automatisch kopiëren of scannen.

Hiervan bestaan er onder de noemers Reverse Automatic Document Feeder (RADF) en Duplex Automatic Document Feeder (DADF) twee soorten, waarvan laatstgenoemde de snelste optie is. Met deze techniek scant of kopieert de machine het document in één keer dubbelzijdig. Vanwege het toenemende smartphone- en tabletgebruik is (draadloze) netwerkondersteuning een must.

Gelukkig hebben alle gerespecteerde printerfabrikanten een mobiele app, al werkt die niet voor alle zakelijke printers. Netwerkprinters bieden daarnaast vaak ondersteuning voor Apple AirPrint en/of Google Cloud Print. Er valt in ieder geval genoeg te kiezen!

Canon MF732Cdw (398 euro)

Met de MF732Cdw (zie bovenstaande afbeelding) richt Canon zich met name op kleine bedrijven die een all-in-one-kleurenlaser inclusief fax wensen. Het apparaat is gegoten in een compact frame, zodat er relatief weinig ruimte vereist is. De overwegend witte behuizing heeft voor het deksel van de glasplaat een aanraakscherm van 12,7 centimeter om het apparaat te bedienen. Linksboven bevindt zich nog een usb-host-poort, waarmee de machine rechtstreeks jpg-, tif- en pdf-bestanden vanaf usb-opslagdragers kan verwerken.

Naast een gigabit-ethernetpoort is er een 802.11b/g/n-adapter ingebouwd. Een processor met een kloksnelheid van tweemaal 800 MHz en 1 GB ram zijn verantwoordelijk voor de rekenkracht. De papierinvoer biedt ruimte voor 250 vellen. Optioneel is er ook een cassette voor 550 vellen verkrijgbaar. Deze laserprinter heeft een print- en kopieerresolutie van 600 × 600 dpi. De maximale scanresolutie bedraagt 9600 × 9600 dpi. Fijn is dat de MF732Cdw een dubbelzijdige documentinvoer heeft. Volgens de fabrikant print deze laserprinter na een opwarmtijd van dertien seconden 27 pagina’s per minuut.

Bij dubbelzijdig afdrukken is er naar verluidt een snelheid van bijna 22 pagina’s per minuut mogelijk. Met behulp van de Canon PRINT Business-app organiseer je printopdrachten vanaf een mobiel apparaat. Daarnaast kan deze printer overweg met de draadloze protocollen AirPrint, Google Cloud Print en Mopria. Deze machine biedt plek aan vier omvangrijke inktcartridges.

Brother HL-L6400DWTSP (889 euro)

printers voor zakelijk gebruik

De HL-L6400DWT is weliswaar al een tijdje verkrijgbaar, maar onlangs voorzag Brother deze zwart-witlaserprinter van een interessante upgrade. Het apparaat ondersteunt nu namelijk SecurePrint+. Met deze standaard kunnen gebruikers afdruktaken beveiligen via een nfc-id-kaart of pincode. Op die manier kan alleen de rechtmatige eigenaar privacygevoelige documenten afdrukken. Dit werkt overigens uitsluitend in een Windows-omgeving.

Aan de bovenzijde bevindt zich een klein aanraakscherm van 4,5 centimeter. Verder vallen de twee papierlades met een capaciteit van ruim vijfhonderd vellen op. De HL-L6400DWT is vanwege de hoge afdruksnelheid van maximaal vijftig pagina’s per minuut geschikt voor drukbezette kantooromgevingen. De opwarmtijd zou slechts acht seconden bedragen. De meegeleverde cartridge heeft volgens de Japanse fabrikant een capaciteit van 12.000 afdrukken. Binnenin is een duplexmodule ingebouwd, dus dubbelzijdig afdrukken is geen probleem.

Met een afdrukresolutie van 1200 × 1200 zijn er scherpe afdrukken haalbaar. Een Cortex-A9-processor met een kloksnelheid van 800 MHz stuurt het apparaat aan. Verder is er 500 MB ram aanwezig. Handig is dat de HL-L6400DWT statusinformatie per e-mail verzendt naar de beheerder. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer de cartridge bijna leeg is of als er een papierlade openstaat.

Dit apparaat laat zich zowel bedraad als draadloos in het netwerk aansluiten. Met Google Cloud print, AirPrint en Mopria heb je keuze uit meerdere methoden om vanaf een smartphone of tablet te printen. De HL-L6400DWT ondersteunt bovendien een rechtstreekse wifi-verbinding met apparaten en er is een nfc-chip aanwezig. Ten slotte kun je ook vanuit de Brother iPrint&Scan-app afdruktaken doorgeven.

HP OfficeJet Pro 8720 (199,95 euro)

printers voor zakelijk gebruik

Wie vaak print, hoeft niet per se voor een prijzige laserprinter te kiezen. Inkjetprinters zijn doorgaans betaalbaarder en ook hiervan bestaan er genoeg (semi-)zakelijke modellen. De breed verkrijgbare OfficeJet Pro 8720 is daar een goed voorbeeld van. Het betreft een all-in-one-exemplaar inclusief fax-functie. Hoewel deze printer voor een zakelijk model niet overdreven groot is, bevat de voorzijde evengoed een aanraakscherm van 10,92 centimeter.

Linksonder vlakbij de aan/uit-schakelaar is er nog een usb-host-poort, waarmee gebruikers desgewenst rechtstreeks printjes maken vanaf een usb-opslagdrager. In de behuizing is verder een 802.11b/g/n-adapter verwerkt. Een processor met een kloksnelheid van 600 MHz en 256 ram zorgen voor de nodige power. De standaardpapierlade heeft een capaciteit van 250 vellen. Dit aantal verdubbel je eventueel door een extra papierlade aan te sluiten.

De automatische documentinvoer DADF) herbergt vijftig vellen en werkt in combinatie met dubbelzijdig scannen. De printkwaliteit in kleur bedraagt 4800 × 1200 dpi. De scanresolutie is maximaal 1200 dpi, terwijl de kopieerresolutie blijft steken op 600 dpi. Voor mobiele afdruktaken heb je keuze tussen Apple AirPrint, Morpria, wifi direct of de HP ePrint-app. Voor deze printer zijn er vier cartridges vereist.

Epson WF-3725DWF (159 euro)

printers voor zakelijk gebruik

Voor thuisgebruik heb je natuurlijk niet zo’n dure kantoormachine nodig. Tegelijkertijd gebruik je het apparaat misschien te vaak om voor een doorsnee printer van enkele tientjes te kiezen. De Epson WF-3725DWF zit er mooi tussenin. Het betreft een zwarte all-in-one-printer met een strakke vormgeving. Op een schuin voorpaneel zijn alle bedieningstoetsen en het aanraakscherm van 6,8 centimeter gehuisvest. De usb-host-poort zit aan de zijkant netjes weggewerkt achter een klepje.

Onderop bevindt zich de papierlade met ruimte voor 250 vellen. De automatische documentinvoer vind je bovenop het deksel en biedt plek aan 35 vellen. Verder ondersteunt de WF-3725DWF ook nog automatisch dubbelzijdig afdrukken. Houd er rekening mee dat de uitvoerlade ‘slechts’ tachtig vellen kan bevatten, dus dat is vergeleken met andere printers niet zoveel. Per kleur zijn er 256 spuitkoppen beschikbaar, waarbij er een printresolutie haalbaar is van 4800 × 2400 dpi. De afdruksnelheid in kleur is volgens Epson zo’n tien pagina’s per minuut.

Ga je in zwart-wit afdrukken, dan print je binnen dezelfde tijd twintig pagina’s. Overigens gelden deze specificaties voor enkelvoudig afdrukken, want dubbelzijdige printjes vergen meer tijd. Qua connectiviteit kunnen gebruikers uit de voeten met ethernet, wifi, usb en nfc. Epson heeft eigen mobiele apps om mobiele printopdrachten te reguleren, al is de WF-3725DWF ook bereikbaar via AirPrint en Google Cloud Print. In deze printer is er plek voor vier compacte cartridges.

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Inkjetprinters, Laserprinters

Tags: hp, printer, epson, canon, xerox, lexmark, oki