abonneren

IFA 2014: Sony's Xperia Z3 heeft een 20,7 megapixel camera

Het zal niet helemaal als verrassing komen dat Sony's Xperia Z3 de langverwachte opvolger is van de Xperia 2, en het zal ook niet verbazen dat het nieuwe model een flinke upgrade heeft gekregen. Sony onthulde de Xperia Z3 op de IFA-beurs in Berlijn, waar 3 verschillende versies van de telefoon werden gepresenteerd.

De Xperia Z3 is, net als zijn voorganger, water- en stofdicht, wat Sony stijlvol demonstreert door een dozijn van de toestellen in een grote bak water te gooien.Goedkoop uiterlijk...

De stijl van het toestel is wat anders dan de vorige versies, die nogal vierkant en hoekig waren. De Xperia Z3 heeft meer afgeronde hoeken, en werkt de randen af met een op metaal lijkende rand. Dat ziet er mooi uit, tot je het apparaat in je handen hebt en ontdekt dat de randen van wat goedkoop plastic zijn.

... maar waardevol innerlijk

Ook de plastic achterkant voelt wat cheap aan, maar het is alleen de buitenkant van het toestel dat wat tegenvalt. Qua specs kan het toestel zich makkelijk meten aan de grootste telefoons van het moment, en op sommige punten gaat de Xperia Z3 er zelfs makkelijk overheen.

Supercamera

Denk maar eens aan een 20,7 megapixel camera, die ISO-waardes van 12,800 kan fotograferen. Combineer dat met een trucje dat Sony in het beeld stopt die de helderheid per pixel aanpast, en je ziet meteen waarom Sony nog steeds heer en meester in fotografie is.

Oh, en natuurlijk schiet je er ook video's mee in 4K, en bovendien heeft de lens een wijdte van 25 mm.

Specs

Die kwaliteitsfoto's kun je bekijken op het 5,2 inch-scherm van 1080p, e met het verwerken van foto's heeft het toestel weinig moeite door de Snapdragon 801-processor van 2,5 Ghz.

Kleinere variant

Als je het 5,2-inch-scherm van de Z3 te groot vindt, is er nog een kleinere variant. De Xperia Z3 Compact heeft wel dezelfde rekenkracht en dezelfde schitterende camera, maar komt met een comfortabeler 4,6 inch-scherm. Het scherm daarvan is wel iets minder goed dan dat van zijn grote broertje: hierop zie je maar maximaal 720p.

Budget

En als zelfs dat nog te veel voor je is, kun je nog de Xperia E3 kopen. Deze budgetvariant van de grote Z3 heeft een veel kleiner scherm en een veel minder sterke Snapdragon 400-processor met slechts 1 GB aan RAM. Daar betaal je ongetwijfeld minder voor, maar we hebben nog geen prijzen voor de toestellen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014