abonneren

IFA 2014: Samsung presenteert Galaxy Note 4-phablet

Samsung heeft de Galaxy Note 4-phablet officieel aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. De telefoon/tablet komt in 2 varianten: een 'gewone' en een versie met een gebogen scherm dat over de rand heen valt. Die laatste heet de Galaxy Note Edge.

Beide toestellen werken hetzelfde, het gebogen scherm op de 'Edge' is het enige grote verschil. De Galaxy Notes zijn vooral geschikt voor productiviteit. Daarom is het makkelijker om te multitasken, zodat gebruikers sneller naar verschillende apps kunnen overschakelen.

S-pen

Een andere belangrijke feature van de Note is de verbeterde S-pen, de mechanische pen die ook in de voorgaande toestellen zat. De S-pen is nog nauwkeuriger, waardoor schrijven op de tablet een stuk makkelijker is.

Pen = muis

Ook is het mogelijk de pen meer als muis te gebruiken te zijn. Zo kunnen gebruikers makkelijker tekst selecteren, maar ook verschillende foto's, zonder die een voor een aan te moeten tikken.

Lastig

Tijdens de demo werden een aantal 'handige' features getoond, zoals het snel selecteren van foto's en informatie om die vervolgens makkelijk naar één plek te zetten. Dat lijkt echter allemaal nogal omslachtig, waardoor het maar de vraag is hoeveel gebruikers echt om zo'n functie zitten te springen.

Notes nemen

Softwarematig zitten er ook een aantal nieuwe features in de telefoon, zoals een nieuwe widget waarmee je heel snel een nieuwe notitie kunt maken of een spraakbericht kunt opnemen.

Later meer

Specs hopen we later vandaag te krijgen, maar we kunnen vast melden dat het toestel een 16 MP-camera heeft, en een 3,7 MP-camera op de voorkant.

Later vandaag hopen we aan de slag te kunnen met het apparaat. Hou PCMweb in de gaten!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014