abonneren

IFA 2014: Samsung presenteert Galaxy Note 4-phablet

Samsung heeft de Galaxy Note 4-phablet officieel aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. De telefoon/tablet komt in 2 varianten: een 'gewone' en een versie met een gebogen scherm dat over de rand heen valt. Die laatste heet de Galaxy Note Edge.

Beide toestellen werken hetzelfde, het gebogen scherm op de 'Edge' is het enige grote verschil. De Galaxy Notes zijn vooral geschikt voor productiviteit. Daarom is het makkelijker om te multitasken, zodat gebruikers sneller naar verschillende apps kunnen overschakelen.

S-pen

Een andere belangrijke feature van de Note is de verbeterde S-pen, de mechanische pen die ook in de voorgaande toestellen zat. De S-pen is nog nauwkeuriger, waardoor schrijven op de tablet een stuk makkelijker is.

Pen = muis

Ook is het mogelijk de pen meer als muis te gebruiken te zijn. Zo kunnen gebruikers makkelijker tekst selecteren, maar ook verschillende foto's, zonder die een voor een aan te moeten tikken.

Lastig

Tijdens de demo werden een aantal 'handige' features getoond, zoals het snel selecteren van foto's en informatie om die vervolgens makkelijk naar één plek te zetten. Dat lijkt echter allemaal nogal omslachtig, waardoor het maar de vraag is hoeveel gebruikers echt om zo'n functie zitten te springen.

Notes nemen

Softwarematig zitten er ook een aantal nieuwe features in de telefoon, zoals een nieuwe widget waarmee je heel snel een nieuwe notitie kunt maken of een spraakbericht kunt opnemen.

Later meer

Specs hopen we later vandaag te krijgen, maar we kunnen vast melden dat het toestel een 16 MP-camera heeft, en een 3,7 MP-camera op de voorkant.

Later vandaag hopen we aan de slag te kunnen met het apparaat. Hou PCMweb in de gaten!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord