abonneren

IFA 2014: Komt Lenovo met de Vibe X2/Z2 eindelijk naar Europa?

Hier in Nederland is Lenovo in de smartphonemarkt eigenlijk geen merk, maar het van oorsprong Chinese bedrijf wil daar snel verandering in gaan brengen. Het bedrijf komt daarom met 2 nieuwe telefoons, de Vibbe Z2 en de Vibe X2, die beide een 64-bit processor aan boord hebben. Lukt het het bedrijf daarmee om ook hier in Europa grond te winnen?

De Vibe-telefoons kunnen theoretisch gezien met Android L overweg door de sterke 64-bit processor, maar het is nog niet zeker of het toestel daar ook mee verscheept wordt.

Scherm

Wat wel duidelijk is, is dat de processor ondanks de 64 bits toch wat trager is (op 1,4 GHz), maar wel 32GB aan opslagruimte heeft over over 2 SIM-poorten beschikt. De 3,000 mAh moet het een tijdje uit kunnen houden, maar het scherm van 720 valt toch een beetje tegen.

Als je toch een iets beter scherm zoekt kun je ook terecht bij de Vibe X2, die met een 1080p-scherm wat scherper is.

Concurrentie

Toch kan de telefoon zich  met een 13 megapixel camera best meten met de concurrentie, die als e nog een goedkoop toestel zoekt met degelijke pecs zit je bij Lenovo wel goed. Daarvoor moet je de toestellen wel importeren; aanvankelijk komen ze alleen uit in China, maar later moeten ze ook in Oost-Europa verschijnen. Daar gaan ze rond de 300 kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014